Strobing: Η νέα θαυματουργή μέθοδος μακιγιάζ αποκωδικοποιείται

Το next best thing στην προσπάθεια για ένα πρόσωπο λαμπερό και όμορφο με τη βοήθεια των ταλαντούχων μακιγιέρ είναι ένα και μπορεί να γίνει δικό μας!

Η βασίλισσα του contouring – βλέπε της δημιουργίας τονισμών στο πρόσωπο με ανοιχτόχρωμο και σκουρόχρωμο μακιγιάζ – είναι αναμφίβολα η reality star, Kim Kardashian. Η τηλεπερσόνα, επιχειρηματίας και δημοφιλές είδωλο των social media δεν πρόλαβε να φτιάξει ειδικά tutorials στην ιστοσελίδα της και να οργανώσει ειδικά σεμινάρια στο Λος Αντζελες για όσες θαυμάστριές της θέλουν να αποκτήσουν το μαγικό χάρισμα, και μια νέα τάση ξεπήδησε, την οποία η ίδια φυσικά έσπευσε να υιοθετήσει! Είναι θρυλικές άλλωστε οι selfies της με τις σκούρες και ανοιχτές λωρίδες μακιγιάζ στο πρόσωπο, αλλά το πρόβλημα είναι πως το contouring δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα. Ακόμη και μεταξύ των επαγγελματιών μακιγιέρ, το contouring θεωρείται η Νο1 βασική αρχή κάθε τμήματος που παρακολουθούν. Τουναντίον, το strobing που θα μάθουμε σήμερα είναι πολύ, πολύ πιο απλό!

Τι είναι το strobing;

Η λέξη προέρχεται από την αγγλική και σημαίνει «στροβοσκόπιο». Ακριβώς όπως και τα φώτα-κεραυνοί στα clubs, αλλιώς strobe lights, η τάση αυτή στο μακιγιάζ αναφέρεται στο φως που πέφτει στα σωστά σημεία στο πρόσωπο. Αποτέλεσμα; Λόγω του «φωτισμού» τονίζονται συγκεκριμένα μέρη του προσώπου και ταυτόχρονα αναδεικνύονται εύκολα και αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, ο σωστός φωτισμός της μύτης μπορεί να την κάνει να φαίνεται πιο λεπτή, ή η ανοιχτόχρωμη σκιά στα ζυγωματικά κάνει πιο λεπτούς τους μορφασμούς του προσώπου.

Πώς λειτουργεί;

Με το strobing τονίζονται με κάποια φωτιστικά μέσα, αλλιώς highlighters, τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Εδώ δεν θα χρησιμοποιούμε καθόλου σκούρες αποχρώσεις ή bronzers. Αυτό φυσικά κάνει την τεχνική πολύ πιο εύκολη, μια που ουσιαστικά δουλεύουμε μόνο με το φως και καθόλου με την σκιά, και με τον φωτισμό δεν μπορούμε να κάνουμε και μεγάλα λάθη! Πώς θα το καταφέρουμε: Σε σημεία όπως το ρινικό οστό, τους κροτάφους και στα άνω σημεία των ζυγωματικών εφαρμόζουμε τα highlighters. Για το σκοπό αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά σε κρεμώδη μορφή (π.χ. της M.A.C) ή σε μορφή πούδρας (π.χ. Dior ή Chanel). Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να μελετήσετε το παρακάτω βίντεο.

Καλή επιτυχία!

Γράφει η Ανδριάνα Σακκά για το k-mag.gr