Beauty Trend: Φακίδες

Ποιο φαντάζεστε ότι είναι το trend της σαιζόν σε θέματα ομορφιάς; Κάποια απόχρωση σε κραγιόν, βερνίκι ή σκιά; Κι όμως όχι... η σωστή απάντηση είναι οι φακίδες. Δεν έχετε; Κανένα πρόβλημα, εδώ θα δείτε πως θα τις αποκτήσετε με τρόπο μαγικό!

Το beauty hype της εποχής λέγεται «No Make-up», και παρατηρήθηκε στα μεγαλύτερα fashion shows των ανοιξιάτικων συλλογών, λογικό λοιπόν τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμα μας. Στα παρασκήνια της επίδειξης του label Preen οι μακιγιέρ ζωγράφισαν μικρές κουκίδες πάντα στο πρόσωπο των μοντέλων και η ιδέα τους είναι πραγματικά τόσο απλή όσο και συναρπαστική.

Οι φακίδες θυμίζουν καλλονές της Ιρλανδίας και ακριβώς επειδή είναι τόσο κοριτσίστικες σαν εμφάνιση λειτουργούν σαν το απόλυτο οπτικό τρικ αντιγήρανσης, έτσι όπως μας φέρνουν στο μυαλό την Πίπη Φακιδομύτη και τα παιδικά μας χρόνια. Ακόμη και αν η φύση δεν μας τις χάρισε μπορούμε πάντα να τις ζωγραφίσουμε με τα κατάλληλα μολύβια «Freckle Pencils» και τα ειδικά προϊόντα self tan.

Τα εργαλεία: Οι ψεύτικες φακιδούλες μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπό μας με ένα κλασικό μολύβι ματιών. Σημαντικό: Το χρώμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικά σκούρο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο. Αντίθετα ωραίες είναι οι αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ, αλλά φυσικά μια δοκιμή θα σας οδηγήσει στο κατάλληλο χρώμα για την δική σας επιδερμίδα. Πλέον υπάρχουν και ειδικά μολύβια φακίδων που μπορείτε να βρείτε και διαδικτυακά, όπως του Topshop και & Other Stories.

Πως θα τις ζωγραφίσουμε: Πριν από τη χρήση του μολυβιού καλό είναι η επιδερμίδα του προσώπου να είναι ελαφρώς καλυμμένη με πούδρα ή με μία κρέμα BB, ενώ λίγο bronzer θα φροντίσει για αυτή την καλοκαιρινή λάμψη που ταιριάζει τόσο στο συγκεκριμένο look. Μετά ζωγραφίζουμε μικρά κυκλάκια ή κουκίδες στο πρόσωπο. Τα καλύτερα σημεία είναι εκείνα όπου οι φακίδες εμφανίζονται ούτως ή άλλως φυσικά, όπως π.χ. στο ψηλό σημείο της μύτης και κοντά σε αυτήν στα μάγουλα.

Ημι-μόνιμες φακίδες: Και τι γίνεται, αναρωτιέστε, αν θέλω να εμφανιστώ έτσι χαριτωμένη στην παραλία και να κάνω και μια βουτιά; Και αυτό γίνεται με ένα απλό beauty trick: τα προϊόντα self-tanning δημιουργούν αδιάβροχες φακίδες, που δεν λιώνουν ακόμη και όταν κάνει ζέστη! Έτσι θα τις πετύχετε: Απλώστε λίγη λοσιόν self-tanning για το πρόσωπό σε μια οδοντόβουρτσα και χρησιμοποιήστε την για να κάνετε μικρές κουκίδες στο πρόσωπο. Αφήστε το προϊόν να δράσει και απομακρύνετε ταμποναριστά με νερό από σημεία όπου είναι περιττό. Έτοιμες οι φακίδες σας!

Γράφει η Ανδριάνα Σακκά για το k-mag.gr