Πώς να αντιμετωπίσω την τριχόπτωση;

Εξαιτίας της έλλειψης σιδήρου και φεριτίνης στο αίμα, δεν αιματώνεται σωστά η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής , με αποτέλεσμα την καταστροφή της τρίχας, η οποία στη συνέχει πέφτει. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν 50 με 100 τρίχες καθημερινά, οι οποίες ωστόσο αναπληρώνονται καθώς στη θέση τους φυτρώνουν άλλες.

Όμως όταν χάνουμε τη διπλάσια ποσότητα μαλλιών για περισσότερο από δύο μήνες, υπάρχει πρόβλημα.

Άλλοι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση είναι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς αδένα, οι εξαντλητικές δίαιτες ή το έντονο στρες...

*Τρόποι αντιμετώπισης:

-Περιορίστε τη με μασάζ και λάδι: Ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να αυξήσει την ροή του αίματος στην περιοχή και τη μεταφορά των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στο θύλακα της τρίχας. Μπορείτε ακόμη μία φορά την εβδομάδα πριν το λούσιμο να κάνετε απαλό μασάζ με λίγο λάδι ελιάς στο τριχωτό του κεφαλιού για δύο λεπτά. Απλώστε το σε ολόκληρο το κεφάλι σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε. Θα τονώσει τα μαλλιά σας.

-Κάντε αρωματοθεραπεία: Ενδεχομένως να περιορίσετε κάπως την τριχόπτωση με τη χρήση των αιθέριων ελαίων. Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας και του δεντρολίβανου είναι τα κατάλληλα για αυτήν την περίπτωση. Προσθέστε 6 με 7 σταγόνες από το καθένα σε 150 ml έλαιο βάσης και εφαρμόστε το με απαλό μασάζ.

-Προσπαθήστε να περιορίστε το στρες που αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τριχόπτωσης, η οποία όμως είναι αναστρέψιμη. Η τριχόπτωση που προκαλεί το στρες μπορεί να είναι έντονη. Μπορεί ακόμη να είναι διάχυτη σε όλο το τριχωτό ή να εμφανίζεται τοπικά.

Πηγή: k-mag.gr