Γαλλικό μακιγιάζ: γνωρίστε το!

Οι γαλλίδες λατρεύουν την περιποίηση του δέρματος και με το μακιγιάζ δίνουν στο πρόσωπο τους μια υπέροχη λάμψη. Είναι προκλητικές, σέξι, αγαπούν τη μάσκαρα, το αιλάινερ, τα κόκκινα χείλη και το ματ μέικαπ. Θέλετε να υιοθετήσετε το γαλλικό μακιγιάζ; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιλάινερ:

Ξεχάστε τη λεπτή γραμμή στο περίγραμμα των ματιών και τραβήξτε μία έντονη κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων. Στη συνέχεια επεκτείνετέ τη προς το έξω και πάνω, σχεδόν μέχρι την άκρη του φρυδιού. Δηλαδή, δημιουργήστε στο πάνω βλέφαρο ένα έντονο, γραμμικό, τριγωνικό και μυτερό σχήμα που θα το τραβήξετε μέχρι έξω, εκεί που τελειώνει η γραμμή των φρυδιών σας. Και για να είστε σίγουρη πως τα μάτια σας θα μονοπωλήσουν όλα τα βλέμματα!

Πως να χρησιμοποιήσετε τη μάσκαρα:

Η μαύρη μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες είναι must.

Τι να προσέξετε όταν βάφετε κόκκινα τα χείλη σας:

Για να φαίνονται πιο γεμάτα, απλώστε γύρω γύρω λίγο κονσίλερ. Στη συνέχεια με ένα κόκκινο μολύβι τονίστε το περίγραμμα. Τέλος, βάλτε το κραγιόν με ένα πινελάκι. Αν προτιμάτε τα λαμπερά χείλη, περάστε από πάνω λίγο λιπ γκλος.

Μπορείτε να υιοθετήσετε το λουκ σε πιο διακριτική μορφή:

Αντί για αιλάινερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο μολύβι, περιορίζοντας λίγο το μήκος της γραμμής στην εξωτερική γωνία. Επίσης, έχετε την επιλογή να αντικαταστήσετε τη μαύρη μάσκαρα με μια γκρι. Στα χείλη, όμως, το κόκκινο χρώμα είναι απαραίτητο. Για να μετριάσετε το έντονο αποτέλεσμα, βάλτε μόνο κόκκινο λιπ γκλος.

Tips:

Για να δημιουργήσετε όμορφη γραμμή στη σκιά σας, χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πινελάκι. Λειτουργεί σαν ένα χρωματιστό eyeliner. Φτιάξτε το σχήμα και μετά γεμίστε το.

Δώστε έμφαση στη μάσκαρα. Το flat χρώμα της σκιάς μπορεί να αφαιρέσει ένταση από τα μάτια. Γι' αυτό χρειάζεστε άφθονη μαύρη μάσκαρα, που θα την απλώσετε από τη βάση των βλεφαρίδων μέχρι την άκρη τους.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr