Νιώστε υπέροχη και στα 50!

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν διακυμάνσεις των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης και τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν είναι πάρα πολλά. Όπως εξάψεις αϋπνία, πόνος στο στήθος και πολλές εναλλαγές στη διάθεση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα συμπτώματα. Σήμερα θα σας προτείνουμε κάποιες από αυτές και να είσαστε σίγουρη πως θα σας ανακουφίσουν!

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητο δομικό στοιχείο για ένα υγιές σώμα. Προωθεί την ανανέωση των υγιών οστών, τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, καθώς και την ισορροπία των ορμονών, που σίγουρα όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Η βιταμίνη D συχνά αναφέρεται και ως η βιταμίνη του ήλιου γιατί το το σώμα την παράγει μετά την έκθεση του στον ήλιο.

Καθώς μεγαλώνουμε, η ικανότητά του οργανισμού να απορροφά βιταμίνη D μειώνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο απώλειας οστικής πυκνότητας. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη στον οργανισμό να προσλαμβάνει βιταμίνη D από τη διατροφή. Για να πάρετε την κατάλληλη ημερήσια δόση βιταμίνης D, περπατάτε 15 έως 20 λεπτά την ημέρα. Είναι επίσης σημαντικό να προσθέσετε στη διατροφή σας τρόφιμα που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Αυτά είναι οι σαρδέλες, ο τόνος, ο άγριος σολομός, τα πλήρες σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά.

Βελονισμός

Πολλές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μέσω του βελονισμού. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του βελονισμού είναι απλά σαν ένα εικονικό φάρμακο, αλλά οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι ο βελονισμός είναι μια λογική εναλλακτική λύση στην ορμονική θεραπεία των γυναικών που πάσχουν από την κατάθλιψη και τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Βαλσαμόχορτο

Ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για μια εναλλακτική θεραπεία για την εμμηνόπαυση είναι το βαλσαμόχορτο. Βελτιώνει τις εναλλαγές της διάθεσης, βελτιώνει τον ύπνο, χαλαρώνει, μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος. Μπορείτε να φτιάχνετε τσάι με βαλσαμόχορτο ή να το λαμβάνετε σε μορφή χαπιού ή σε υγρή μορφή.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr