Προστατέψτε το δέρμα σας τις ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα!

Μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα είναι σωστή απόλαυση. Με το τσουχτερό όμως κρύο δεν αρκεί μόνο να ντυθείτε ζεστά, η απαλή σας επιδερμίδα χρειάζεται εξίσου φροντίδα και προστασία. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας, για να μη γίνει ο χειμώνας εφιάλτης για το δέρμα σας!

Τι συμβαίνει στο δέρμα το χειμώνα

Το δέρμα το χειμώνα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Θέλει κι αυτή ένα ζεστό "παλτουδάκι" για να την προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις του κρύου και του ήλιου. Είναι γεγονός ότι το δέρμα σταματά να παράγει λίπος, ήδη όταν η θερμοκρασία πέσει στους δέκα βαθμούς κελσίου. Το αποτέλεσμα είναι η υγρασία να μην αποθηκεύεται γιατί δεν υπάρχει πλέον το προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Το στρώμα κερατίνης γίνεται πιο τραχύ και σκάει και το δέρμα ευαισθητοποιείται κάτω από αυτές τις περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Ιδιαιτέρα τώρα όμως παρά ποτέ, πρέπει το δέρμα να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι καθόλου ευνοϊκές. Όταν βγαίνετε έξω από το ζεστό διαμέρισμά σας, το δέρμα αντιμετωπίζει μια διαφορά θερμοκρασίας μέχρι και 20 βαθμών. Ψύξεις και άλλες μόνιμες βλάβες του δέρματος, όπως για παράδειγμα φλεβίτσες, μπορεί να είναι οι θλιβερές συνέπειες. Το κακό είναι ότι, όταν τουρτουρίζουμε από το κρύο, δε σκεφτόμαστε απαραίτητα ότι ο ήλιος είναι ιδιαίτερα δυνατός και το χειμώνα. Το δέρμα την εποχή αυτή δεν είναι συνηθισμένο στον ήλιο και ερεθίζεται πολύ εύκολα.

Τι πρέπει να κάνετε για να το προστατέψετε

Το κύριο μέλημα σας για την ψυχρή αυτή εποχή του χρόνου είναι να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε κρέμα προσώπου! Κατά την επιλογή του σωστού προϊόντος πρέπει να προσέξετε η κρέμα να είναι λιπαρή. Ξεχάστε λοιπόν τα υδατικά ζελέ, τις λεπτόρευστες λοσιόν, ακόμη και τις ελαφρές υδατικές κρέμες. Αυτά τα προϊόντα μπορεί μεν να είναι ευχάριστα στη ζέστη του καλοκαιριού, αλλά το χειμώνα δεν προσφέρουν στο δέρμα την απαραίτητη προστασία. Ακόμα και τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται μια θρεπτική κρέμα, η οποία προσφέρει ένα απαλό προστατευτικό στρώμα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις του κρύου. Το ξηρό δέρμα έχει ανάγκη από μια πλούσια κρέμα εμπλουτισμένη με πολύτιμα έλαια και κερί. Με το κρύο και την ξηρότητα του αέρα λόγω της θέρμανσης δεν υποφέρει όμως μόνο η επιδερμίδα του προσώπου. Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται και το ταλαιπωρημένο δέρμα σ' όλο το σώμα. Χαρίστε στο δέρμα σας τρυφερή προστασία με θρεπτικές λοσιόν και έλαια.

Tips: Όταν βγαίνετε έξω μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε κρέμα στο λαιμό, τα αυτιά, τα χέρια και τα χείλη. Όταν όμως σας δελεάζουν οι πίστες και τα χειμερινά σπορ, το δέρμα χρειάζεται και αντιηλιακή προστασία. Βάζετε την κρέμα πριν βγείτε έξω για να μην πάθετε ηλιακά εγκαύματα. Μην ξεχνάτε ότι οι αντιηλιακές κρέμες με χημικά φίλτρα προστασίας δρουν 20 με 30 λεπτά μετά τη χρήση τους πάνω στο δέρμα. Ιδανικές για το χειμώνα είναι οι κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας με πολύ χαμηλή ή καθόλου περιεκτικότητα νερού.

Μην ξεχάσετε να προστατέψετε τα μάτια σας με ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ήλιου. Αν Θέλετε να φορέσετε οπωσδήποτε μακιγιάζ, πρέπει να είσαστε πραγματικά δεξιοτέχνης στην πίστα για να κρατήσει το μακιγιάζ σας παρά την υγρασία στα χιόνια. Μπορείτε όμως να βάλετε απλώς λίγη πούδρα, η οποία προστατεύει από το κρύο, αδιάβροχη μάσκαρα και κραγιόν με φίλτρο προστασίας.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς