Λιποδιαλύτες από τη φύση

Η φύση είναι γεμάτη τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά. Επενδύοντας στην άσκηση και εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με τα παρακάτω φυσικά αδυνατιστικά, θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού οι φυσικοί αυτοί λιποδιαλύτες αναγκάζουν το μεταβολισμό να δουλέψει υπερωρίες, εντατικοποιούν τις καύσεις και καίνε λίπος. Μάθετε ποιες τροφές είναι αυτές και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Πράσινο τσάι

Ο βασιλιάς των βοτάνων που καταπολεμούν την παχυσαρκία είναι, φυσικά, το πράσινο τσάι. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, μειώνει το αίσθημα της πείνας και καταπολεμά τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Φρούτα

Όσον αφορά στα φρούτα, ο εξωτικός ανανάς καταστέλλει τις φλεγμονές και δρα αποτελεσματικά κατά του πρηξίματος. Το αχλάδι, επίσης, κόβει την όρεξη λόγω των διαιτητικών ινών που περιέχει και το δημοφιλές στις δίαιτες γκρέιπφρουτ, πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο, αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς εξολοθρευτές του λίπους. Τέλος, το μήλο δεν αφήνει το στομάχι μας να διαμαρτυρηθεί λόγω πείνας, ενώ συμβάλλει στην καλή υγεία του οργανισμού.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα ξερά δαμάσκηνα είναι υπεύθυνα για την καλή λειτουργία του εντέρου και παράλληλα φυλακίζουν μέρος του λίπους από τις τροφές που συνοδεύουν.

Λεμόνι

Το λεμόνι προσφέρει απλόχερα βιταμίνη C, συμβάλλει στην καλύτερη ροή του αίματος και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους.

Λαχανικά

Η λίστα των λαχανικών που βοηθούν στην καύση του λίπους είναι μεγάλη: από το σπανάκι έως τα μανιτάρια και από το σταμναγκάθι έως το κουνουπίδι, τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, περιέχουν λίγες θερμίδες και προκαλούν αίσθηση κορεσμού. Αρχηγός των λιποδιαλυτικών λαχανικών είναι το σέλινο, αφού έχει "αρνητικές" θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι για να το χωνέψει ο οργανισμός, καίει περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνει από το σέλινο.

Ψάρια και θαλασσινά

Αγαπήστε τα ψάρια και τα θαλασσινά, αφού συγκαταλέγονται στις τροφές που ενισχύουν τις καύσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνα που προσφέρουν ω-3 λιπαρά οξέα.

Μπαχαρικά

Τέλος, εντάξτε στη μαγειρική σας τα καυτερά μπαχαρικά, όπως το μπούκοβο, την πάπρικα, τη σάλτσα τσίλι και το τζίντζερ. Η καυτερή κόκκινη πιπεριά θεωρείται πρωταθλητής της δίαιτας, αφού η καψαϊκίνη, η ουσία που περιέχει, σχετίζεται με την αύξηση των καύσεων.

Η ένταξη των παραπάνω τροφών στο διαιτολόγιό σας, σε συνδυασμό με άσκηση, θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου σας για απώλεια βάρους.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr