7 βότανα που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!

Η αγορά είναι γεμάτη με δεκάδες βότανα. Εκτός από τα εκπληκτικά οφέλη τους για την υγεία μας, έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το μεταβολισμό, να προάγουν τον κορεσμό, να βοηθούν τον έλεγχο βάρους και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής μας. Μάθετε ποια βότανα είναι αυτά και τι μπορούν να μας προσφέρουν.

1. Σπιρουλίνα κατά της βουλιμίας

H σπιρουλίνα είναι ένα βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα). H σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό, όταν δεν έχουν καλή διάθεση.

2. Φυτολάκα για τα παχάκια

H φυτολάκα είναι ένα δέντρο τα φύλλα του οποίου έχουν κυρίως λιποδιαλυτική και εν μέρει διουρητική δράση. H φυτολάκα θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους.

3. Ιβίσκος για τη δυσκοιλιότητα

Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων.

4. Aψιθιά για να περιορίσετε τα γλυκά

H αψιθιά φημίζεται για την πλούσια περιεκτικότητά της σε αιθέρια έλαια. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων), γι' αυτό και ενδείκνυται για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά.

5. Λουΐζα για την κατακράτηση υγρών

H λουΐζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση γι' αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, η λουΐζα έχει ήπια κατευναστική δράση.

6. Σημύδα κατά της κυτταρίτιδας

Τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος. H σημύδα μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

7. Tαραξάκο για να σας κόψει την όρεξη

Το ταραξάκο είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα με πολύπλευρη δράση. Βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών γι' αυτό και θα μπορούσε να βοηθήσει έναν υπέρβαρο με αυξημένη χοληστερίνη. Επιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr