10 μυστικά για να βελτιώσετε τη χροιά του δέρματος σας

Θέλετε να έχετε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα; Δε χρειάζονται δαπανηρές θεραπείες ή κάποιο έντονο μακιγιάζ για να καταφέρετε να έχετε τέλειο και αψεγάδιαστο δέρμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές για τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη φροντίδα του δέρματος σας.

1. Απολέπιση

Η απολέπιση στο δέρμα σας είναι απαραίτητη γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τις ακαθαρσίες και τις τοξίνες. Κάνετε την απολέπιση μέρος της φροντίδας του δέρματος σας και δε θα χάσετε!

2. Πίνετε πράσινο τσάι

Αν έχετε κοκκινίλα ή κηλίδες στο δέρμα σας, το πράσινο τσάι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή. Το πράσινο τσάι περιέχει φυσικά αντιφλεγμονώδη συστατικά και αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου, που οδηγεί το δέρμα στο σχηματισμό ρυτίδων.

3. Χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει καταπληκτικές ιδιότητες για το δέρμα. Ενυδατώνει, καθαρίζει και αναδομεί το δέρμα. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει το δέρμα να προστατευτεί από τις ελεύθερες ρίζες. Λειτουργεί επίσης και ως τονωτικό και το κάνει λείο και λαμπερό.

4. Αυξήστε την πρόσληψη της βιταμίνης C

Καταναλώνετε άφθονη βιταμίνη C που μπορείτε να την πάρετε από τις τροφές όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια ή μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Η βιταμίνη C θα σας χαρίσει μια καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα.

5. Αυξήστε τις ώρες ύπνου

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί το σώμα να παράγει περίσσεια αδρεναλίνης και κορτιζόλη, δύο συστατικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Πραγματικά χρειάζεστε τον ύπνο για την ομορφιά σας καθώς καταπολεμά το στρες και δίνει στο δέρμα μια ευκαιρία να διορθώσει τα προβλήματα του.

6. Προσέχετε τι τρώτε

Τα λιπαρά και τα τυποποιημένα τρόφιμα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα σας. Θα πρέπει να τρώτε άφθονα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα ψάρια, τα οποία βοηθούν την παραγωγή νέων κυττάρων στο δέρμα και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

7. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται θαμπό. Με την πάροδο του χρόνου προκαλεί ερυθρότητα στο δέρμα που μπορεί να γίνει και μόνιμη.

8. Πίνετε άφθονο νερό

Πίνοντας άφθονο νερό ο οργανισμός αποβάλλει τις τοξίνες. Η ποσότητα νερού που πίνετε έχει σημαντική επίδραση στη φωτεινότητα της επιδερμίδας, έτσι βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

9. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να βλάψουν το δέρμα ενώ επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Χρησιμοποιείτε αντιηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και τις ημέρες που δεν έχει ήλιο.

10. Κάνετε γυμναστική

Η άσκηση δεν είναι καλή μόνο για το σώμα, μπορεί επίσης να κάνει θαύματα και στο δέρμα σας. Βελτιώνει την κυκλοφορία και αυξάνει το οξυγόνο που λαμβάνει το δέρμα, έτσι η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο φωτεινή και λαμπερή.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr