Φυσικές συνταγές για το πρόσωπο με καρότο

Το καρότο δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία αλλά και στο δέρμα. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό γεμάτο με βιταμίνες όπως το καροτένιο και ο σίδηρος. Θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε φυσικά καλλυντικά με βάση το καρότο για κανονικά και λιπαρά δέρματα; Όσο για εσάς που έχετε ξηρό δέρμα, δεν έχετε παρά να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και έτσι θα καλύψουν και τις δικές σας ανάγκες.

Μάσκα προσώπου με καρότο για λάμψη

Θα χρειαστείτε:

1 μέτριο καρότο

μισό φλιτζάνι μέλι

πουρέ παπάγια ή μπανάνα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ανακατέψτε το καρότο σε ένα μπλέντερ μαζί με το μέλι και την παπάγια ή τη μπανάνα και προσθέστε το ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο για περίπου 20 λεπτά. Πλύνετε με χλιαρό νερό. Το πρόσωπό σας θα πάρει αμέσως λάμψη.

Λοσιόν με καρότο για τόνωση

Θα χρειαστείτε:

το χυμό 2 καρότων

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Απλώστε τη λοσιόν σε πρόσωπο και λαιμό για 15΄λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το καρότο, χάρη στη βιταμίνη Α, χαρίζει φρεσκάδα και τονώνει την επιδερμίδα.

Μάσκα με καρότο για θρέψη

Θα χρειαστείτε:

1 καρότο

1 κουταλάκι της σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο

1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Πλύνετε καλά το καρότο, πολτοποιήστε το και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σε καθαρή επιδερμίδα και την αφήνετε να δράσει για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα σας θα δείξει φρέσκια και αναζωογονημένη.

Πίλινγκ με καρότο

Θα χρειαστείτε:

1/2 καρότο

1 κουταλάκι ζάχαρη κατά προτίμηση μαύρη

2 1/2 κουταλάκια καστορέλαιο ή ελαιόλαδο

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε το πίλινγκ στο πρόσωπο και κάνετε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr