Βαθύς καθαρισμός με ατμό στο σπίτι

Ο βαθύς καθαρισμός με ατμό είναι μια θεραπεία που χαρίζει λάμψη στο δέρμα. Ο ατμός ανοίγει τους πόρους, απομακρύνει τους ρύπους και ενυδατώνει το δέρμα. Μάθετε πώς να κάνετε καθαρισμό με ατμό στο σπίτι, με βότανα και αιθέρια έλαια που ενισχύουν τα οφέλη του καθαρισμού.

Πώς να κάνετε τη θεραπεία

Θα χρειαστείτε:

  • ένα μπολ με βραστό νερό
  • μια μεγάλη πετσέτα
  • ένα ελαφρύ υδατικό προϊόν

Ετοιμάστε το μπολ με το βραστό νερό και βεβαιωθείτε ότι έχετε δίπλα σας μια μεγάλη πετσέτα. Προσθέστε 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το άρωμα. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας λίγο πιο πάνω από το βραστό νερό και το αιθέριο έλαιο, και καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά, αλλά μην πλησιάσετε πάρα πολύ το πρόσωπό σας στο ζεστό νερό. Αν η αρχική μυρωδιά από το αιθέριο έλαιο είναι πολύ ισχυρή, σηκώστε λίγο το κεφάλι σας για μερικά λεπτά μέχρι να μειωθεί η έντασή της. Έπειτα από πέντε λεπτά πάνω από τον ατμό, σκουπίστε το πρόσωπό σας και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια ψεκάστε το με ανθόνερο και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. Αυτό βοηθά ώστε να κρυώσει περισσότερο το πρόσωπο και να κλείσουν οι πόροι. Τέλος, απλώστε το ελαφρύ υδατικό προϊόν.

Για δέρμα σε άψογη κατά­σταση, κάνετε καθαρισμό με ατμό δύο φορές το μήνα, ή εβδομαδιαία αν είναι λιπαρό ή ερεθισμένο.

Γρήγορος καθαρισμός με ατμό

Ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό σε μεγάλο μπολ όπου έχετε χαμομήλι και μέντα (από ένα φακελάκι). Αφήστε το στην άκρη για 2 λεπτά και σκεπάστε το κεφάλι σας και το μπολ με μια πετσέτα για να μη φεύγει ο ατμός. Μείνετε κάτω από την πετσέτα για 10 λεπτά, με προσοχή να μην καείτε.

Αρωματοθεραπεία με ατμό

Ρίξτε δύο λίτρα βραστό νερό σε ένα με­γάλο μπολ. Προσθέστε δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και ρίξτε μια πε­τσέτα πάνω από το κεφάλι σας και το μπολ. Πάρτε βαθιές ανάσες και μείνετε κάτω από την πετσέτα για 10 λεπτά. Ξε­βγάλετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και απλώστε ενυδατική κρέμα.

Tips:

Αποφύγετε τον ατμό, αν υπάρχουν σπασμένες φλέβες ή τριχοειδή αγγεία, επειδή ο ατμός θα τα επιδεινώσει.

Επίσης, Θα πρέπει να αποφύγετε τον ατμό, εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή εάν υπάρχει ηλιακό έγκαυμα ή άλλες φλεγμονές. Κάθε άλλος τύπος δέρματος μπορεί να ευεργετηθεί πάρα πολύ από ένα ατμόλουτρο προσώπου μία φορά την εβδομάδα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr