3 μάσκες απολέπισης για όλο το σώμα

Οι θεραπείες απολέπισης για όλο το σώμα απομακρύνουν το σκληρό, ξεραμένο δέρμα και αφήνουν το δέρμα απαλό και μεταξένιο ενώ βελτιώνεται και η απορροφητικότητα του δέρματος, άρα οι θρεπτικές υδατικές λοσιόν, κρέμες και λάδια που περιέχουν αιθέρια έλαια και άλλα ιχνοστοιχεία μπορούν να διεισδύσουν πιο εύκολα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε 3 καταπληκτικές μάσκες απολέπισης!

Απολέπιση για ευαίσθητα δέρματα

Αυτό το καταπραϋντικό μείγμα κάνει ελαφριά απολέπιση και ενυδατώνει το δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

125 ml πλήρες γιαούρτι

30γρ. ψιλοτριμμένες νιφάδες βρώμης

15γρ. πίτουρα σιταριού

1 κουτάλι της σούπας μέλι

1 κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αναμείξτε το γιαούρτι, τη βρώμη και τα πίτουρα σε πλαστικό δοχείο. Ανακατέψτε το μέλι, το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο λεβάντας και ενώστε τα δύο μείγματα. Βρέξτε το σώμα σας με ζεστό νερό. Κάνετε απολέπιση στα πόδια, τα χέρια και τον κορμό. Κάνετε μασάζ στο δέρμα κυκλικά. Ξεβγάλετε καλά και σκουπιστείτε.

Απολέπιση και τόνωση

Τα αιθέρια έλαια μέντας, δεντρολίβανου και λεβάντας τονώνουν και αφήνουν το δέρμα αναζωογονημένο. Το αμυγδαλέλαιο βοηθά στην απολέπιση.

Θα χρειαστείτε:

100γρ. θαλασσινό αλάτι

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

2 κουτάλια της σούπας αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Προσθέστε το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια στο θαλασσινό αλάτι σε μικρό πλαστικό δοχείο και ανακατέψτε καλά. Βρέξτε το δέρμα με ζεστό νερό και κάνετε απαλό μασάζ με το μείγμα στο σώμα, αποφεύγοντας το πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα. Ξεβγάλετε καλά με ζεστό νερό και σκουπιστείτε. Προσοχή: μη χρησιμοποιήσετε το μείγμα αυτό σε ευαίσθητο ή σκασμένο δέρμα.

Απολέπιση και ανανέωση

Έπειτα από αυτό το πίλινκ θα νιώσετε αναζωογονημένες, με λαμπερό δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

1 μεγάλη χούφτα αλεσμένη βρώμη

1 μεγάλη χούφτα τριμμένα αμύγδαλα

1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη και αλεσμένη φλούδα πορτοκαλιού

1 κουταλιά του γλυκού κόκκους αγριοτριαντάφυλλου

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί ή τριαντάφυλλο

Χλιαρό νερό

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Βάλτε τη βρώμη και τα αμύγδαλα στο μπολ και αναμείξτε τη φλούδα του πορτοκαλιού και τους κόκκους του αγριοτριαντάφυλλου. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο μαζί με αρκετό χλιαρό νερό, ώστε να δημιουργήσετε ένα λεπτό μείγμα. Πάρτε στο χέρι σας μια μικρή χούφτα από το μείγμα και τρίψτε το έντονα και με κυκλικές κινήσεις σε όλο σας το σώμα. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Μην τρίβετε πολύ το δέρμα σας για να μην το ερεθίσετε, και μη χρησιμοποιείτε τα προϊόντα απολέπισης για το σώμα σε ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr