Μακιγιάζ για όμορφα και ζουμερά χείλη!

Τα χείλη μπορούν να αλλάξουν την έκφραση του προσώπου σε δευτερόλεπτα. Είναι ένα "στολίδι" του προσώπου και για αυτό και πρέπει να τα διατηρούμε όμορφα και απαλά. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αναδείξετε το φυσικό τους σχήμα, να τα κάνετε να φαίνονται πιο ζουμερά και πιο γεμάτα με τη βοήθεια του σωστού μακιγιάζ; 

Μακιγιάζ για ζουμερά χείλη

Αν έχετε λεπτά χείλη, ή αν το χρώμα τους είναι ανο­μοιόμορφο, μπορείτε παρ' όλα αυτά να τα κάνετε να μοιάζουν πιο ζουμερά μέσα σε μια στιγμή. Χρησιμο­ποιήστε ένα ουδέτερο μολύβι για το περίγραμμα, φροντίζοντας να ακολουθήσετε τη φυσική γραμμή των χειλιών σας. Καλό είναι να κάνετε πίσω και να εξετάσετε τα χείλη σας από απόσταση για να δια­πιστώσετε αν φαίνονται ισορροπημένα. Πρώτα, τραβήξτε τη γραμμή στο πάνω χείλος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τόξο. Έπειτα συνεχίστε με το κάτω χεί­λος, συγκεντρώνοντας το χρώμα στο κέντρο. Γεμίστε με ένα ροζ ή ουδέτερο μολύβι κι έπειτα με λίγο γκλος στο κέντρο.

Μακιγιάζ για "γεμάτα" χείλη

Για να δημιουργήσετε πιο "γεμάτα" χείλη, πριν κάνετε το περίγραμμα απλώστε ένα ελαφρύ, διαφανές χρώ­μα, χρησιμοποιώντας το πινελάκι για να ορίσετε τη γραμμή των χειλιών. Αν έχετε λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στο φυσικό σας χρώμα για να εμποδίσετε το κραγιόν να διαρ­ρεύσει. Κάνετε το περίγραμμα, απλώστε το κραγιόν σας και έπειτα πιέστε απαλά τα χείλη σε ένα χαρτο­μάντιλο, όπου έχετε απλώσει λίγη πούδρα, για να διατηρήσετε το χρώμα στη θέση του.

Μακιγιάζ για ομοιόμορφα χείλη

Αν το ένα χείλος είναι μεγαλύτερο από το άλλο, μπο­ρείτε να τα ισορροπήσετε με τη βοήθεια ενός μολυ­βιού και ενός ημι-ματ ή ματ κραγιόν. Αν το άνω χεί­λος είναι λεπτότερο, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι σε χρώμα που ταιριάζει με το κραγιόν σας και τραβήξτε το χρώμα κατά μήκος της φυσικής γραμμής του χείλους ή λίγο ψηλότερα. Απλώστε το χρώμα προς τα κάτω, έτσι ώστε να χρειάζεστε λίγο μόνο κραγιόν στη γραμμή. Για το πιο γεμάτο κάτω χείλος, τραβήξτε τη γραμμή λίγο πιο μέσα από τη φυσική γραμμή του χεί­λους για να την κρύψετε. Έπειτα γεμίστε και τα δύο χείλη με ματ χρώμα.

Tips:

-Αν τα χείλη σας είναι παχιά, αποφύγετε τα γυαλιστερά ανοιχτόχρωμα κραγιόν και προτιμήστε σκούρα χρώματα.

-Αν έχετε λεπτά χείλη, προτιμήστε ανοιχτά χρώματα και lip gloss.

-Αν τα χείλη σας είναι πολύ σκασμένα και ξηρά, τρίψτε τα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εφαρμόστε lip balm. Θα μαλακώσουν αμέσως!

-Κρατήστε τα ενυδατωμένα πίνοντας πολλά υγρά.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς