Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να χάσετε βάρος χωρίς να στερείστε!

Όλες μας έχουμε δοκιμάσει να κάνουμε δίαιτα σε κάποια φάση της ζωής μας. Δίαιτα με γκρέιπφρουτ, δίαιτα των χιλίων θερμίδων την ημέρα, δίαιτα του καφέ, δίαιτα των ινστιτούτων αδυνατίσματος, δίαιτα Αtkίns...Όλες βοηθούν να χάσουμε κιλά για μία εβδομάδα, ένα μήνα και μερικές φορές ακόμα και ένα χρόνο. Καμία, ωστόσο, δεν έχει μακροπρό­θεσμα αποτελέσματα και αυτό γιατί λίγες από εμάς την ακο­λουθούν για μεγάλο χρονικό διάσημα. Σήμερα θα μάθετε πως "δίαιτα" σημαίνει τρόπος ζωής!

Συνταγές επιτυχίας

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα η δίαιτα που θα ακολουθήσετε είναι η θετική σας στά­ση. Αν δεν έχετε καλή εικόνα για τον εαυτό σας (θεωρείτε π.χ. ότι είσαστε παχύσαρκη) και η ψυχική σας διάθεση δεν είναι στα καλύτερά της, η προσπάθεια σας πιθανότατα θα αποτύχει. Αν, ωστόσο, οι αέρινες γυναικείες φιγούρες των διαφημίσεων, με τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και τα εφαρμοστά μπλουζάκια ή κάποια άρθρα περιοδικών σας δίνουν κίνη­τρο να κάνετε μια προσπάθεια, τότε έχετε ελπίδα η δίαιτα που θα επιλέξετε να έχει αποτελέσματα. Το πόσο μακροπρόθεσμα θα είναι, εξαρτάται από εσάς.

Τί να αποφύγετε:

Αποφύγετε τις παρασπονδίες:

Μην ξεκινήσετε τη δίαιτα αν στο πίσω μέρος του μυαλού σας σκέφτεστε ότι επι­τρέπεται μία στο τόσο να καταναλώνετε τεράστιες ποσότητες π.χ. αλκοόλ. Προτού το καταλάβετε, θα καταλή­ξετε να ζυγίζετε περισσότερα κιλά.

Αποφύγετε τις στερήσεις:

Μην πιέζετε υπερβολικά τον οργανισμό σας. Οι παράλογες στερήσεις όχι μόνο θα κάνουν­ κακό στην υγεία αλλά θα επηρεάσουν και την ψυχική σας διάθεση, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μη μπορείτε να ανταπεξέλθετε.

Αποφύγετε τα "πρέπει" και τα "μη":

Καμιά φορά, εμείς οι άνθρωποι λειτουργούμε "ανάποδα". Συχνά, έχουμε την τάση να θέλουμε να κατακτήσουμε οτιδήποτε "απαγορευμένο". Κάτι ανά­λογο συμβαίνει και με το φαγητό. Και ενώ δεν πρέπει να τρώμε τροφές σε μεγάλες ποσότητες, και το ξέρουμε, όταν κάνουμε δίαιτα αυτό το "πρέπει" το νιώθουμε καταπιεστικό. Αυτό μας οδηγεί στο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ή να επαναστατούμε. Όταν όμως μας δίνεται η "ελευθερία" να φάμε από όλα, συνήθως δε μας κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Η έννοια του απαγορευμένου είναι αυ­τή που κάνει τις τροφές περισσότερο ελκυστικές. Ε­άν αποβάλλετε το αίσθημα της "απαγόρευσης", στην ουσία παύει να σας προκαλεί.

Συμπέρασμα:

Είναι σημαντικό να μη βάζετε "Χ" σε τροφές που αγαπάτε επειδή κάνε­τε δίαιτα. Μπορείτε να φάτε από όλα. Εξάλλου κα­μιά τροφή δεν είναι κακή, αρκεί να καταναλωθεί τη σωστή στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα. Δε χρειάζεται να στερείστε. Χρειάζεται όμως να μάθετε να κρατάτε το μέτρο. Ανακαλύψτε τα είδη τροφών που προτιμάτε και επιλέξτε τα χωρίς ενδοιασμούς ή ενοχές. Αρκεί να θυμάστε: Το φαγητό είναι το μέ­σον για να γεμίσετε τη "μηχανή" του οργανισμού σας, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε όλα όσα έχει να κάνει. Αν τρώτε ισορροπημένα, πραγματικά δε χρειάζεστε τις δίαιτες με τη στενή έννοια του όρου.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr