Αντιμετωπίστε τα ατίθασα, ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Έχετε ατίθασα, ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Μη σας πιάνει πανικός! Σας παρουσιάζουμε μερικές πανεύκολες συνταγές με υλικά από την κουζίνα σας, που μπορούν εύκολα να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αρκετά προβλήματα που παρουσιάζουν τα μαλλιά σας!

Δοκιμάστε: μάσκα με μέλι για ξηρά μαλλιά

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να ενυδατώσει και τα πιο ξηρά μαλλιά, κλειδώνοντας την υγρασία στην καρδιά της τρίχας.

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας μέλι

¼ του φλιτζανιού conditioner

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ανακατέψτε το μέλι με το conditioner μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρά και νωπά μαλλιά. Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα πλαστικό σκουφάκι και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά (η θερμότητα παγιδεύεται κάτω από το σκουφάκι και βοηθά τα μαλλιά να απορροφήσουν περισσότερη υγρασία). Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Δοκιμάστε: λοσιόν για ξέβγαλμα με μέντα για λιπαρά μαλλιά

Η μέντα δρα ως στυπτικό και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα.

Θα χρειαστείτε:

3 φακελάκια μέντα

½ φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Βυθίστε τα φακελάκια με τη μέντα σε ζεστό νερό για 10΄λεπτά. Η λοσιόν αυτή για το ξέβγαλμα θα πρέπει να είναι πολύ συμπυκνωμένη για να κάνει τα μαγικά της. Αφού έχετε τελειώσει το λούσιμο, εφαρμόστε τη στο τριχωτό της κεφαλής με ένα καλά εμποτισμένο βαμβάκι. Αφήστε τη λοσιόν να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας όπως κάνετε συνήθως.

Δοκιμάστε: τονωτική λοσιόν κατά της τριχόπτωσης 

Θα χρειαστείτε:

1 χούφτα φρέσκο ​​δενδρολίβανο

4 φλιτζάνια βραστό νερό

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ρίξτε το δενδρολίβανο σε βραστό νερό και αφήστε το για 20 λεπτά. Σουρώστε το και, αφού κρυώσει, ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μετά το λούσιμο ψεκάστε τα μαλλιά σας, εστιάζοντας στις ρίζες. Χτενίστε και αφήστε το να δράσει για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Δοκιμάστε: μάσκα από αβοκάντο & ελαιόλαδο για αναδόμηση και λάμψη

Οι βαφές και η θερμότητα από το styling μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας. Το αβοκάντο και το ελαιόλαδο είναι γεμάτα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, που διεισδύουν βαθιά στην καρδιά της τρίχας και βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών και επιπλέον χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά.

Θα χρειαστείτε:

¼ αβοκάντο

½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέστε το ελαιόλαδο, χτυπήστε ελαφρά ή ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια κάντε μασάζ σε καθαρά και υγρά μαλλιά. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr