Αντιμετωπίστε τα σπυράκια με αντιμικροβιακά βότανα!

Όλες μας μπορεί να βγάζουμε κατά καιρούς λίγα σπυράκια, αλλά όσες έχουν ακμή πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα τους, φροντίζοντάς το με φυσικά προϊόντα για βαθύ καθαρισμό με αντιμικροβιακή δράση. Σας παρουσιάζουμε δυο φυσικές συνταγές με βότανα και αιθέρια έλαια για να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια.

Λοσιόν καθαρισμού με βότανα

Το θυμάρι και η λεβάντα είναι αντιμικροβιακά βότανα, ενώ η καλέντουλα και το σύμφυτο "σβήνουν" τα σπυράκια. Η αμαμηλίδα και το ροδόνερο συσφίγγουν τους πόρους αφαιρώντας τη λιπαρότη­τα. Η φυτική γλυκερίνη ενυδατώνει χωρίς να κάνει το δέρμα λιπαρό.

Θα χρειαστείτε:

Ι κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Ι κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα

Ι κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη καλέντουλα

Ι κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σύμφυτου

60ml απόσταγμα αμαμηλίδας

60ml ροδόνερο

2 κουταλιές της σούπας φυτική γλυκερίνη

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αφήστε τα βότανα και την αμαμηλίδα στο ροδόνερο σε γυάλινο βάζο με καπά­κι για μία εβδομάδα. Σουρώστε και μεταφέρετε το υγρό σε καθαρό μπουκάλι. Προσθέστε τη φυτική γλυκερίνη και ανακι­νήστε καλά. Βρέξτε ένα βαμβάκι με τη λοσιόν καθαρισμού και σκουπίστε απαλά το πρόσωπό σας. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται μέχρι να καθαρίσει καλά το δέρμα σας.

Καθαριστικό γαλάκτωμα με βότανα

Θα χρειαστείτε:

125ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

125ml νερό

Ι κουταλιά της σούπας αποξηραμένη καλέντουλα

Ι κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα σύμφυτου

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε γυάλινο βάζο με καπάκι. Αφήστε το μείγμα μία νύχτα στο ψυγείο. Σουρώστε, μεταφέρετε σε καθαρό μπουκάλι και φυλάξτε στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, βρέξτε το δέρμα σας με ζεστό νερό, βουτήξτε ένα βαμβάκι στο γαλάκτωμα καθαρισμού και περάστε το απαλά στο πρόσωπό σας. Επαναλάβετε μέχρι να καθαρίσει το δέρμα, ξεβγάλετε με ζεστό νερό, απλώστε τονωτική λοσιόν και συνεχίστε με ενυδατική κρέμα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr