Σακούλες και μαύροι κύκλοι: το πρόβλημα και η λύση του!

Το πρόβλημα των μαύρων κύκλων είναι συνήθως πιο έντονο μετά τα 30. Κάθε πρόβλημα όμως έχει και τη δική του αντιμετώπιση. Σήμερα θα μάθετε που οφείλεται το πρόβλημα των μαύρων κύκλων και ποια είναι η λύση του.

Το πρόβλημα

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες, σε κατακράτηση υγρών ή στη γήρανση, αφού καθώς το δέρμα γερνάει λεπταίνει και χαλαρώνει.Οι σακούλες αποτελούνται από λιπαρό ιστό και υγρά, ενώ οι σκιές από το φωτισμό ευθύνονται για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων ή το σκούρο χρώμα στο λεπτό δέρμα που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του βλεφάρου. Οι σακούλες γίνονται μεγαλύτερες, αν το υγρό διατηρηθεί και εξαιτίας της βαρύτητας έχουν την τάση να κινούνται προς τα κάτω. Η επιστήμη προειδοποιεί ότι οι σακούλες στο μάτια μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα της καρδιάς, των νεφρών, του θυρεοειδούς ή του ήπατος, καθώς και υπέρταση ή απλά να οφείλονται στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Μία από τις συνηθισμένες αιτίες για το πρήξιμο και τις σακούλες των ματιών είναι η κούραση, αλλά και η υπερβολική αύξηση της μυϊκής μάζας στη γύρω περιοχή, γι' αυτό εμφανίζονται σε ανθρώπους που χαμογελούν συχνά! Τέλος, το πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν να προκαλείται από αλλεργική αντίδραση σε κάποιο προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείτε.

Η λύση

-Το μασάζ με αμυγδαλέλαιο περιορίζει τους μαύρους κύκλους από την κούραση και το ξενύχτι. Κάντε κυκλικές κινήσεις και αφήστε το έλαιο 15 λεπτά στην περιοχή πριν το ξεβγάλετε.

-Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα των πρησμένων ματιών συχνά προσπαθήστε να κοιμάστε περισσότερο ή βάλτε ψηλότερο μαξιλάρι.

-Για άμεσα αποτελέσματα δοκιμάστε κρύες κομπρέσες, φακελάκια χαμομηλιού ή τσαγιού (10 λεπτά), κομμάτια ωμής πατάτας (20 λεπτά) ή κομπρέσες με ροδόνερο (10 λεπτά).

-Αν το πρόβλημα είναι οι μαύροι κύκλοι, νοτίστε μια ροδέλα βαμβακιού με χυμό από αγγούρι και ταμπονάρετε την περιοχή κάτω από τα μάτια κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Θα χρειαστούν περίπου τρεις εβδομάδες για να δείτε αποτελέσματα.

-Η κρέμα φροντίδας πρέπει να περιέχει συστατικά που τονώνουν και αναζωoγovoύv την περιοχή, μειώνοντας το πρήξιμο και τα σημάδια της κούρασης. Απλώστε το προϊόν κάτω από τα μάτια με την άκρη του μέσου δάχτυλου του χεριού, με απαλές κινήσεις και φορά από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία. Μην αγγίξετε καθόλου τα βλέφαρα.

-Αποθηκεύετε την κρέμα ματιών στο ψυγείο σας.

-Αναζητήστε τα ειδικά επιθέματα που δρουν κατά του πρηξίματος και προτιμήστε εκείνα με φυσικά συστατικά.

-Λύση "εξπρές" για να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρήξιμο: τοποθετήστε δύο κουτάλια (από την ανάποδη πλευρά τους) στα μάτια σας, αφού τα έχετε "παγώσει" στο ψυγείο για πέντε λεπτά. Αφήστε τα για 60 δευτερόλεπτα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς