Τροφές που αγαπούν την καρδιά μας!

Αν σας αρέσει το καλό φαγητό και σας απωθεί η ιδέα να παίρνετε χάπια για να μειώσετε τον κίνδυνο να υποστείτε καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, τότε είναι ώρα να δοκιμάσετε συγκεκριμένες τροφές που όπως έχει αποδειχτεί περιορίζουν τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος ασθένειες του καρδιαγγειακού.

Η διατροφή αυτή αποτελείται από κρασί, ψάρι, μαύρη σοκολάτα, φρούτα, λαχανικά, σκόρδο και αμύγδαλα. Όλα τα συστατικά πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά, εκτός από το ψάρι που πρέπει να καταναλώνεται γύρω στις τέσσερις φορές την εβδομάδα ως μέρος μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το κρασί και η σοκολάτα πρέπει να καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτής της διατροφής θα είναι πιο εντυπωσιακά στους άντρες, οι οποίοι θα ζήσουν 6,6 χρόνια περισσότερο από όσους δεν καταναλώνουν τις συγκεκριμένες τροφές. Ακόμη, θα καταφέρουν να καθυστερήσουν την εμφάνιση καρδιακής νόσου κατά 9 χρόνια. Οι γυναίκες θα κερδίσουν σχεδόν 5 χρόνια ζωής και θα καθυστερήσουν την εμφάνιση καρδιακής νόσου κατά 8 χρόνια.

Όλα αυτά τα τρόφιμα, συνδυασμένα με άσκηση και αποφυγή του καπνίσματος, είναι τα συστατικά ενός υγιεινού τρόπου ζωής για να αποφύγουμε την καρδιαγγειακή νόσο.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr