Ακτινίδιο: το καλύτερο δροσιστικό σνακ για το…δέρμα!

Υπάρχουν κάποια φρούτα που είναι ιδανικά για ένα όμορφο και υγιές δέρμα, κι ένα από αυτά είναι το ακτινίδιο. Μάθετε μερικά από τα οφέλη του!

Ακτινίδιο για τα σημάδια της γήρανσης

Το νόστιμο ακτινίδιο είναι το νούμερο ένα αντιοξειδωτικό και επιταχύνει την κυτταρική αναγέννηση. Έτσι, η τακτική λήψη του μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια φθοράς και γήρανσης, όπως είναι οι ηλιακές κηλίδες, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Ακτινίδιο για την αναζωογόνηση του δέρματος

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι φιλικό προς το δέρμα και έχει βιταμίνες A, C και E. Αυτές οι τρεις αντιοξειδωτικές βιταμίνες είναι πολύ φιλικές για το δέρμα και τις βρίσκουμε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής και σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Οι βιταμίνες A, C και E καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και κρατούν τα κύτταρα του δέρματος προστατευμένα από την οξείδωση.

Ακτινίδιο για αποτοξίνωση

Το ακτινίδιο είναι μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το παχύ έντερο και την αποτοξίνωση του σώματος.

Ακτινίδιο για υγεία

Πλούσιο σε βιταμίνη C, η τακτική πρόσληψη του καταπολεμά τη φλεγμονή γρηγορότερα και προωθεί την ταχύτερη παραγωγή κολλαγόνου βοηθώντας τα κοψίματα και τις εκδορές να επουλώνονται πιο γρήγορα. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία διατηρούν τις κυτταρικές μεμβράνες υγιείς και εμποδίζουν την εξέλιξη μεγάλου αριθμού ασθενειών του δέρματος.

Ακτινίδιο για φωτεινό δέρμα

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στον πολτό του μπορεί να μειώσει τις κηλίδες του δέρματος με τη βοήθεια της απολέπισης και του ξεφλουδίσματος. Εφαρμόστε πολτό ακτινιδίου στο δέρμα κάθε μέρα πριν τον ύπνο.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr