Προλάβετε τον κίνδυνο της αφυδάτωσης

Τώρα το καλοκαίρι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κινδυνεύουμε από αφυδάτωση. Μάθετε με ποιους τρόπους θα διατηρήσετε τα υγρά στο σώμα σας σε σωστά επίπεδα, προλαβαίνοντας τον κίνδυνο της αφυδάτωσης.

Αυτοσχέδια αναψυκτικά

Αν αναμείξετε ανθρακούχο νερό με φυσικούς χυμούς θα έχετε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα διάφορα αναψυκτικά, που είναι φορτωμένα με ζάχαρη. Μπορείτε να το πίνετε σκέτο με πάγο και λεμόνι (προσθέστε και ένα φυλλαράκι δυόσμο). Καλύπτετε έτσι υγιεινά την ανάγκη σας για ένα οποιοδήποτε άλλο αναψυκτικό.

Παγωμένο τσάι

Είναι ακόμη ένας τρόπος για να εφοδιάσετε με νερό το σώμα σας, ικανοποιώντας ταυτοχρόνως και τη γεύση σας. Απλώς μην το παρακάνετε, διότι κάθε ποτήρι περιέχει περίπου 50 μικρογραμμάρια καφεΐνης. Αν ξεπεράσετε τα 5 με 6 φλιτζάνια, το παγωμένο τσάι λειτουργεί διουρητικά και θα χάσετε περισσότερα υγρά από όσα έχετε πάρει.

Καρπούζι

Είναι το πλέον κατάλληλο φρούτο για να ενυδατώσει τον οργανισμό σας όταν βρίσκεστε κάτω από συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας οι οποίες προκαλούν έντονη εφίδρωση. Περιέχει νερό σε ποσοστό 90%, είναι πλούσιο στο ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο και έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (δηλαδή δίνει ενέργεια άμεσα).

Αγγούρι

Περιέχει νερό σε ποσοστό 96%, περισσότερο δηλαδή και από το καρπούζι, και έχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Δεν είναι πολύ θρεπτικό, αλλά είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Tips:

-Τα υγρά που έχουν πολλή ζάχαρη και γάλα αυξάνουν την ανάγκη του σώματος για νερό, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την πέψη τους.

-Τα αλκοολούχα ποτά και τα αφεψήματα που περιέχουν καφεΐνη (καφές, τσάι) είναι ελαφρώς διουρητικά και έτσι απαιτείται περισσότερο νερό για την αντικατάσταση των υγρών που αποβάλλονται.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr