Δέρμα νέο και υγιές και μετά τα 45!

Από την ηλικία των 45 και μετά το δέρμα είναι πλέον πιο ώριμο και χρειάζεται περισσότερη και πιο επιμελή φροντίδα. Μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει στο δέρμα σας μετά τα 45 και πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να δείχνει νεότερο και πιο υγιές.

Αλλαγές στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος

Μετά τα 40, το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται ενώ αλλοιώνεται η ποιότητά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει, να χάνει τη νεανική σφριγηλότητα του και η επιδερμίδα να εμφανίζει ρυτίδες. Παράλληλα, ο αριθμός των μελανοκυττάρων αρχίζει να μειώνεται και παρουσιάζονται υπόλευκες κηλίδες.

Φροντίστε το σωστά κάθε μέρα!

ΠΡΩΙ:

-Πλένετε το πρόσωπό σας με νερό, χωρίς σαπούνι.

-Εφαρμόζετε ορό που καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

-Χρησιμοποιείτε κρέμα ημέρας.

-Φροντίζετε την περιοχή των ματιών με μια συσφιγκτική-αντιρυτιδική κρέμα.

-Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό σας.

ΒΡΑΔΥ:

-Καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα ενυδατικό γαλάκτωμα.

-Εφαρμόζετε ορό με βιταμίνη C, που ενεργοποιεί την επιδερμίδα, προσφέρει φωτεινότητα και λάμψη, δρα ως αντιοξειδωτικό και μειώνει τις δυσχρωμίες.

-Χρησιμοποιείτε μια συσφιγκτική κρέμα ματιών.

-Απλώνετε κρέμα νυκτός.

Ο ήλιος μας γερνά;

Το σώμα μας χρειάζεται την έκθεση στον ήλιο για να παράγει την απαραίτητη για τα οστά βιταμίνη D. Αυτό όμως δε μας δίνει το ελεύθερο να "ψηνόμαστε" στην παραλία. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το 80% της πρόωρης γήρανσης οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες δεν προκύπτει μόνο από την άμεση ακτινοβολία, αλλά και από εκείνη που αντανακλάται π.χ. στο χιόνι ή άλλες επιφάνειες. Επιπλέον, το 80% των ακτινών UV διαπερνά την ομίχλη και τη συννεφιά, γεγονός που σημαίνει πως ακόμα κι όταν ο ουρανός είναι γκρίζος, είμαστε εκτεθειμένοι. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η χρήση του σωστού αντιηλιακού όλο το χρόνο. Επιλέξτε ένα προϊόν "ευρέος φάσματος" (αναγράφεται στην ετικέτα), για να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA και απλώνετε το στο δέρμα σας με απαλές κινήσεις.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr