Μάθετε να βαδίζετε σαν μοντέλο στην πασαρέλα!

Το να περπατά μια γυναίκα σωστά και με σιγουριά είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να επηρεάσει και το πώς τη βλέπουν οι άλλοι και το πώς νιώθει η ίδια για τον εαυτό της. Ωστόσο, το περπάτημα σε ψηλοτάκουνα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν είσαστε συνηθισμένες σε αυτό. Μην ανησυχείτε, όμως, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να περπατήσετε άφοβα πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα μάθετε πολύ γρήγορα να βαδίζετε σαν μοντέλο στην πασαρέλα.

Παρόλο που ακόμη και ανάμεσα στα μοντέλα συναντάς καμιά φορά το "βηματισμό αλόγου", είναι γεγονός ότι τα περισσότερα μοντέλα ξέρουν να περπατούν σωστά. Είναι βέβαια μια δεξιότητα που την έχουν αποκτήσει χάρη στην πολύχρονη εξάσκηση. Να λοιπόν πώς θα το κάνετε κι εσείς!

Κάντε πρόβα στο δωμάτιο σας

Σταθείτε όρθια και ευθυτενής, ισιώστε τη ραχοκοκαλιά σας από πάνω μέχρι κάτω και αρχίστε να περπατάτε προς τα μπρος με τις φτέρνες σας να ακολουθούν μια ευθεία γραμμή στο πάτωμα. Πρώτη θέση, το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, και ύστερα μετατοπίζετε με χάρη το βάρος σας στη φτέρνα του μπροστινού ποδιού, ύστερα σε όλο το πόδι μέχρι τις μύτες των δαχτύλων, την ίδια στιγμή που ανασηκώνετε το πίσω πόδι, το φέρνετε μπροστά και πάει λέγοντας. Η ιδέα είναι να γλιστράτε αθόρυβα με χάρη και ισορροπία και ακούγοντας μέσα στο κεφάλι σας το παράγγελμα: "φτέρνα-καμάρα-δάχτυλα, φτέρνα-καμάρα-δάχτυλα".

Τολμήστε το!

Όταν μάθετε να το κάνετε σωστά όλο αυτό τολμήστε το και εκτός σπιτιού. Μαγνητίστε όλα τα βλέμματα καθώς θα μπαίνετε σε ένα χώρο: οι ώμοι προς τα πίσω και κατεβασμένοι, το κεφάλι ίσιο, το σαγόνι ανασηκωμένο και το βλέμμα να πλανιέται ανάλαφρα προς το κέντρο. Η λεκάνη λίγο μπροστά. Όχι υπερβολικά, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα γείρετε προς τα πίσω και θα προσγειωθείτε στο πάτωμα. Τα δάχτυλα των ποδιών προς τα εμπρός. Το μπροστινό σας πόδι στην ίδια γραμμή με το πίσω, έτσι που τα ίχνη των βημάτων σας να διαγραφούν σαν μια ευθεία πάνω στην άμμο. Δεν είσαστε πάπια, μην περπατάτε λοιπόν κουνιστά. Κάντε αρκετά μεγάλα βήματα, ανασηκώνοντας ολόκληρο το πόδι σας από το έδαφος καθώς προχωράτε. Αφού πρώτα σταθεροποιήσετε καλά το βάδισμά σας, αφήστε τους γοφούς σας να χαλαρώσουν. Με αυτό τον τρόπο, θα τα βγάλετε πέρα ακόμη και με τα πιο ακατάλληλα παπούτσια, σαν να είσαστε επαγγελματίας.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr