Πώς να φτιάξετε μια τονωτική λοσιόν

Η λοσιόν χρησιμοποιείται μετά τα καθαριστικά προϊόντα για την επαναφορά του pΗ στις φυσιολογικές τιμές του δέρματος, αφαιρεί τα υπολείμματα των προϊόντων καθαρισμού από το δέρμα και τους πόρους, σφίγγει τους διευρυμένους πόρους, τονώνει και διεγείρει την κυκλοφορία και επαναφέρει το δέρμα στον κανονικό του τόνο χωρίς ερεθισμούς. Μάθετε πως να εφαρμόζετε σωστά την τονωτική λοσιόν καθώς και τέσσερις υπέροχες σπιτικές συνταγές.

Εφαρμογή λοσιόν

-Βάζετε μια ποσότητα λοσιόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι.

-Κρατώντας το βαμβάκι ανάμεσα στο μεσαίο δάχτυλο και τον παράμεσο καθαρίζετε το ντεκολτέ.

-Συνεχίζετε στο λαιμό με απαλές κινήσεις και με φορά προς τα πάνω.

-Στη συνέχεια, γλιστρώντας από τις παρειές προχωράτε προς την περιοχή του σαγονιού μέχρι το αυτί. Η κίνηση επαναλαμβάνεται ταυτόχρονα και στην άλλη πλευρά του προσώπου.

-Από το σαγόνι, με κινήσεις προς τα πάνω καθαρίζονται τα μάγουλα.

-Η περιοχή της μύτης καθαρίζεται ξεκινώντας από τη γέφυρα της μύτης και επιμένοντας στη δεξιά και την αριστερή πλευρά της, με ελαφρές κινήσεις. 

-Η λοσιόν τοποθετείται στο μέτωπο, ξεκινώντας από το μέσο του προς τον κρόταφο. Η κίνηση επαναλαμβάνεται και στην αριστερή πλευρά.

Τονωτική λοσιόν από βότανα για δέρματα με σμήγμα

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο

1 κουταλάκι του γλυκού μέντα

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού λεβάντα

Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Βράζετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Ρίχνετε τα βότανα, το ξύσμα και το χυμό και αφήνετε για 10'. Σουρώνετε. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και το λαιμό με κυκλικές κινήσεις μετά από καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν δε φοράτε μακιγιάζ. Διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Λοσιόν με βότανα για ερεθισμένο δέρμα με φαγούρα

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο

1 κουταλάκι του γλυκού χαμομήλι

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Βράζετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Ρίχνετε για 10' τα βότανα και σουρώνετε. Χρησιμοποιείται με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. Διατηρείται στο ψυγείο.

Λοσιόν με γάλα για σύσφιξη

Θα χρειαστείτε:

100 ml γάλα πλήρες

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Αναμειγνύετε το γάλα με το λεμόνι. Βάζετε το μείγμα σ' ένα γυάλινο μπουκάλι. Ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση. Τοποθετείτε λίγη λοσιόν σ' ένα βαμβάκι και καθαρίζετε το πρόσωπο σας. Ενδείκνυται για κανονικά και μεικτά δέρματα.

Στυπτική λοσιόν με δεντρολίβανο

Θα χρειαστείτε:

3 κουταλάκια του γλυκού ξεραμένο δεντρολίβανο

½ λίτρο εμφιαλωμένο νερό

1 φλιτζάνι τσαγιού ροδόνερο

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Σιγοβράζετε το νερό με το δεντρολίβανο για 10 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει, το σουρώνετε, προσθέτετε το ροδόνερο και βάζετε το μείγμα σ' ένα γυάλινο μπουκάλι. Πριν από κάθε χρήση θα ανακινείτε καλά το μπουκάλι. Βάζετε λίγη ποσότητα από τη λοσιόν σ' ένα βαμβάκι και περνάτε απαλά το πρόσωπό σας. Είναι ιδανική για δέρματα λιπαρά με διεσταλμένους πόρους και τάση για ακμή.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr