Συμβουλές για φυσικό και απαλό μακιγιάζ!

Το μακιγιάζ που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική ομορφιά σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Απευθύνεται σε όλες εσάς που σας αρέσει το απαλό και φυσικό μακιγιάζ και το πιθανότερο είναι πως έχετε ήδη ό,τι χρειάζεστε στο τσαντάκι με τα καλλυντικά σας. Προσθέστε ένα χαμόγελο και είσαστε έτοιμες για έξω!

Διάφανη βάση

Για ένα διάφανο, φυσικό τελείωμα με τα πλεονεκτήματα της ενυδάτωσης και της προστασίας από τον ήλιο, τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια ελαφρά χρωματισμένη ενυδατική κρέμα με δείκτη SPF. Τοποθετήστε λίγη κρέμα σε κάθε μάγουλο, στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, αφού έχετε καθαρίσει καλά το δέρμα σας. Για καλύτερη κάλυψη, απλώστε την κρέμα με κινήσεις προς τα κάτω και προς τα έξω.

Χρώμα στα μάγουλα και στα μάτια

Για να δώσετε λίγο χρώμα, τοποθετήστε λίγο χρωματιστό μολύβι σε καφέ απόχρωση κατά μήκος των μήλων. Χρησιμοποιήστε τα δάκτυλα για να το απλώσετε απαλά. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα παρόμοιο χρώμα για να τονίσετε τα μάτια. Τοποθετήστε το χρώμα στο κέντρο κάθε βλεφάρου, ακριβώς πάνω από τη βάση των βλεφαρίδων.

Με ποιο τρόπο θα το απλώσετε

Απλώστε το χρώμα με τα δάχτυλα με απαλές κινήσεις, στρώνοντας το προς τα πάνω, ως τη γραμμή των φρυδιών. Να είσαστε προσεκτικές: το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Το χρώμα εδώ μπορεί να είναι πιο απαλό από ό,τι στα μάγουλα. Αν τα βλέφαρά σας είναι λίγο λιπαρά, περάστε το χρώμα με λίγη πούδρα προσώπου.

Φρύδια, βλέφαρα και χείλη

Δώστε σχήμα στα φρύδια χτενίζοντάς τα προς τα πάνω, έπειτα στρώστε τα με τζελ. Γυρίστε τις βλεφαρίδες με το ειδικό εργαλείο και περάστε τις με μια διάφανη μάσκαρα. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα διάφανο κραγιόν. Δοκιμάστε μια ροζέ-καφέ απόχρωση για τα πιο ανοιχτά δέρματα, ή ένα χάλκινο ή καφέ για τα πιο σκούρα.

Tips:

-Φτιάξτε τη δική σας απαλά χρωματισμένη ενυδατική συνδυάζοντας λίγη κρέμα με SPF με μια μικρή ποσότητα από την αγαπημένη σας βάση.

-Δεν έχετε τζελ φρυδιών; Ψεκάστε μια βούρτσα φρυδιών (ή μια παλιά οδοντόβουρτσα) με λίγη λακ ή τζελ ή διάφανη μάσκαρα και χτενίστε τα φρύδια, για να κρατήσετε τις τρίχες στη θέση τους.

-Παραλείψτε εντελώς τη μάσκαρα και απλά γυρίστε τις βλεφαρίδες με το ειδικό εργαλείο. Έτσι θα αποκτήσετε μια απόλυτα φυσική εμφάνιση, τονίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά τα μάτια σας.

-Θέλετε να φορέσετε λίγο χρώμα κι όμως να μοιάζετε σαν να μην είσαστε μακιγιαρισμένη; Μείνετε στις ουδέτερες αποχρώσεις. Οι βάσεις, οι πούδρες, τα κραγιόν και οι σκιές σε θερμούς γήινους τόνους και ροδακινί αποχρώσεις προσθέτουν μια φυσική λάμψη σε κάθε πρόσωπο.

-Αν μείνετε έξω για πολύ, πάρτε μαζί σας μια χρωματισμένη ενυδατική με SPF και ένα χρωματιστό στικ για γρήγορες και εύκολες διορθώσεις στη διάρκεια της ημέρας.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr