6 απλές συμβουλές για να μειώσετε τη ζάχαρη!

Η ζάχαρη είναι "φορτωμένη" με θερμίδες, δεν έχει καμία θρεπτική αξία και το χειρότερο, αν τρώτε μεγάλη ποσότη­τα ζάχαρης και γλυκαντικών, μπορεί να μειώσετε τη λήψη άλλων τροφών, που περιέχουν βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, πρωτεΐνες και άλλα στοι­χεία που χρειάζεστε απαραιτήτως! Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τη ζάχαρη και με ποιο τρόπο μπορείτε να την αντικαταστήσετε.

1. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξετε την επιθυμία σας για γλυκά είναι να τα ξεσυνηθίσετε σταδιακά. Αν, λοιπόν, μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης, θα διαπιστώσετε ότι δε σας λείπει. 

2. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι αν προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας, ειδικά τα γλυκά λαχανικά με ρίζες (καρότα, παντζάρια, κολοκύθια, γλυκοπατάτες και κρεμμύδια). Με αυτό τον τρόπο σίγουρα θα μειώσετε την επιθυμία σας για ζάχαρη.

3. Διαλέξτε επιδόρπια που να έχουν θρεπτι­κή αξία, αλλά να είναι και κάπως γλυκά. Για παράδειγμα, μία κρέμα, ένα γιαούρτι, ένα ψητό μήλο, θα σας δώσουν θρεπτικά συστατικά αλλά και ζάχαρη που σας αρέσει.

4. Πίνετε πάντα φυσικούς χυμούς κι όχι τυποποιημένους γιατί περιέχουν άφθονη ζάχαρη.

5. Διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων προσεκτικά για να δείτε ποιες περιέχουν ζάχα­ρη. 

6. Χρησιμοποιήστε βανί­λια και μυρωδικά στις συνταγές των γλυκών. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη ζάχαρη, επειδή η βανίλια και τα μυρωδικά δίνουν μια εντύπωση γλυκάδας και δεν έχουν καθόλου θερμίδες.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr