Φυσικές θεραπείες για αδύναμα και εύθραυστα νύχια!

Έχετε λεπτά και εύθραυστα νύχια, που έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν; Δυστυχώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές από εμάς! Πριν αποφασίσετε να κάνετε κάποια ακριβή θεραπεία, ρίξτε μια ματιά στο σημερινό μας άρθρο και βρείτε τη λύση που ψάχνετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας!

Θεραπεία με ελαιόλαδο και λεμόνι

Θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

5 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ζεστάνετε αρκετά το ελαιόλαδο και ανακατέψτε το με το χυμό λεμόνι. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα. Τοποθετήστε το βαμβάκι πάνω στο νύχι και σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο. Αφού ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία σε όλα τα νύχια περιμένετε περίπου 10 λεπτά και αφαιρέστε τα αλουμινόχαρτα. Θα παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας θα φαίνονται πιο υγιή και πιο λαμπερά. Το ελαιόλαδο τα θρέφει και το λεμόνι αφαιρεί την κιτρινίλα που προκαλείται από τα βερνίκια νυχιών! Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Θεραπεία με θαλασσινό αλάτι

Θα χρειαστείτε

4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

6 κουταλάκια του γλυκού νερό

5 σταγόνες έλαιο από φύτρο σιταριού

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε το αλάτι με το νερό, αφού πρώτα το ζεστάνετε. Προσθέστε τις σταγόνες από το φύτρο σιταριού και ανακατέψτε. Βάλτε μέσα στο μείγμα τα νύχια σας για 10 λεπτά. Με αυτή τη θεραπεία να είσαστε σίγουρη ότι τα νύχια σας θα δυναμώσουν και θα γίνουν πιο σκληρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία δυο φορές το μήνα.

Θεραπεία με γάλα

Θα χρειαστείτε

1/2 κούπα του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ζεστάνετε το γάλα και βυθίστε μέσα τα χέρια σας για περίπου 5 λεπτά. Με αυτή τη θεραπεία το ξεφλούδισμα στα νύχια σας θα γίνει παρελθόν. Επίσης, το χρώμα τους θα γίνει πιο λευκό. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσο συχνά θέλετε.

Κατάλληλη διατροφή για πιο γερά νύχια

Μπορείτε να αποκτήσετε γερά και υγιή νύχια καταναλώνοντας σωστές τροφές. Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη. Παράδειγμα: κουνουπίδι, φιστίκια και φακές. Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για υγιή νύχια.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr