12 συμβουλές ομορφιάς!

Μάθετε 12 χρήσιμες και απλές συμβουλές ομορφιάς για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα που σίγουρα θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή σας περιποίηση!

Μαλλιά

1. Βουρτσίζετε τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες κάθε βράδυ. Με αυτό τον τρόπο απλώνονται τα φυσικά έλαια σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά αποκτούν μια υγιή λάμψη.

2. Πάντα ξεπλύνετε το conditioner (το οποίο θα πρέπει να είναι μόνο στις άκρες των μαλλιών) με κρύο νερό για να "σφραγίσει" τη λάμψη και την απαλότητα στο εσωτερικό της τρίχας.

Φρύδια

3. Μαλακώστε το δέρμα πριν βγάλετε τα φρύδια σας ταμπονάροντας με ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο σε ζεστό νερό ή κρέμα γάλακτος.

4. Για ατίθασα φρύδια, ρίξτε λακ σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα φρύδια προς τα πάνω και προς τα έξω.

Μάτια

5. Περιποιηθείτε την περιοχή των ματιών σας απαλά. Είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του προσώπου σας. Καθαρίστε τα με προσοχή όταν κάνετε ντεμακιγιάζ και ποτέ μην τα τρίβετε.

6. Για να μειώσετε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια ραντίστε τα με κρύο νερό ή βάλτε μια κρύα κομπρέσα για 15 δευτερόλεπτα.

Πρόσωπο

7. Όταν εφαρμόζετε την κρέμα καθαρισμού, οι κινήσεις σας πρέπει πάντα να είναι ανοδικές, ποτέ προς τα κάτω γιατί αν έχετε ευαίσθητο δέρμα θα χαλαρώσει και θα κρεμάσει με το πέρασμα του χρόνου.

8. Ποτέ μη σπάτε ένα σπυράκι. Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς και να σας αφήσει μια μικρή ουλή.

Σώμα

9. Η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε λοσιόν σώματος είναι μετά από ένα ντους, όταν το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό.

10. Αν έχει πολύ έντονη μυρωδιά το άρωμά σας βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με οινόπνευμα και περάστε με αυτό το δέρμα σας. Το αλκοόλ θα μειώσει τη μυρωδιά του αρώματος σας χωρίς να την αλλάξει.

Πόδια

11. Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας και μειώσετε τον κίνδυνο φλεβίτιδας σηκώνοντάς τα ψηλά όταν αναπαύεστε.

12. Περιμένετε μέχρι να κάνετε ντους για να ξυρίσετε τα πόδια σας. Ο ατμός μαλακώνει τις τρίχες και έτσι έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr