Τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση και αδυνατίζουν!

Χωρίς να είναι απόλυτα ξεκάθαρο το πώς συμβαίνει αυτό, φαίνεται ότι τελικά η επιλογή της τροφής μπορεί να επηρεά­σει το πώς νιώθουμε. Μάθετε με ποιες τροφές θα χάσετε βάρος ενώ παράλληλα θα σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενες και ευδιάθετες.

Τρώτε ξηρούς καρπούς

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και οι ηλιόσποροι αποτελούν εξαιρετικές πηγές αμινοξέων, πολυακόρεστων λιπαρών, βιταμινών συμπλέγματος Β, μαγνησίου. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα και προμηθεύουν τον οργανισμό μας με απαραίτητα συστατικά. Όλες οι παραπάνω ουσίες είναι χρήσιμες για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και την παραγωγή ουσιών,οι οποίες συμβάλλουν στην καλή διάθεση.

Πώς θα τους προσθέστε στη δίαιτα σας!

Τρώτε άπαχο γιαούρτι με μέλι και λίγα καρύδια ή ωμά αμύγδαλα για απογευματινό σνακ ή βάλτε λίγα καρύδια ή φουντούκια στη σαλάτα σας.

Τρώτε ψάρια και θαλασσινά

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι μια διατροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλει στη βελτίωση τόσο της ψυχικής διάθεσης όσο και της πνευματικής ικανότητας. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση ψυχικών διαταραχών, όπως μελαγχολία και κατάθλιψη. Ακόμα λέγεται ότι τα θαλασσινά αυξάνουν την ερωτική επιθυμία ενώ επιδρούν πιο θετικά στα επίπεδα μιας ορμόνης που συμβάλλει στην καλή διάθεση.

Πώς θα τα προσθέστε στη δίαιτα σας!

Τρώτε ψάρια ή και θαλασσινά τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Αποφεύγετε τα τηγανιτά γιατί "φορτώνουν" το σώμα σας με λιπαρά κακής ποιότητας και πολλές θερμίδες.

Προσθέστε στα φαγητά σας μπαχαρικά και μυρωδικά

Η κανέλα, οι πιπεριές, το σκόρδο και το κάρυ είναι ισχυρά αντικαταθλιπτικά και βελτιωτικά της διάθεσης. Ο μηχανισμός δράσης τους σχετίζεται με την ιδιότητά τους να ανεβάζουν τη σωματική θερμοκρασία και να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές ενισχύουν το μεταβολισμό, μέσω της αυξημένης αιματικής κυκλοφορίας. Ακόμα, οι πιπεριές ανεβάζουν τα επίπεδα της βιταμίνης C και συμβάλλουν στην παραγωγή ουσιών που βελτιώνουν τη διάθεση.

Πώς θα τα προσθέστε στη δίαιτα σας!

Μην ξεχνάτε κατά την προετοιμασία του φαγητού σας να προσθέτετε και μπαχαρικά.

Αν έχετε υψηλή πίεση, περιορίστε το αλάτι και αντικαταστήστε το με διάφορα μπαχαρικά, που θα βελτιώσουν τη γεύση του φαγητού σας.

Τρώτε σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει περισσότερες από 380 χημικές ουσίες, οι οποίες δρουν στο νευρι­κό σύστημά μας με αποτέλεσμα να νιώθουμε ευφορία. Προτιμήστε μαύρη σοκολάτα γιατί έχει υψηλό­τερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Αντιθέτως, όταν η σοκολάτα περιέχει γάλα η επίδραση των συγκεκριμένων ουσιών μειώνεται.

Πώς θα την προσθέστε στη δίαιτα σας!

Τρώτε 50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα την εβδομάδα με όποιο πλάνο δίαιτας και αν ακολουθείτε.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr