Απλά βήματα για ένα τέλειο μανικιούρ!

Τα χέρια μας είναι σημαντικό να είναι υγιή και περιποιημένα. Μια χειραψία με σκασμένα χέρια και σπασμένα νύχια σίγουρα χαλάνε την εικόνα μας. Με το πέρασμα του χρόνου τα χέρια γίνονται ξηρά και τα νύχια εύθραυστα. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε για να αποκτήσετε υγιή και περιποιημένα νύχια που θα αναδείξουν την καλύτερη εικόνα των χεριών σας.

Όχι στα προϊόντα που περιέχουν ασετόν! 

Ξεβάψτε τα νύχια σας με ένα ειδικό διαλυτικό προϊόν. Επιλέξτε κάποιο που δεν περιέχει ασετόν, γιατί καταστρέφει τα κύτταρα των νυχιών. 

Μια καλή βάση είναι το παν!

Η καλή βάση κάνει το μανικιούρ να έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Διαλέξτε μια βάση που να μην περιέχει φορμαλδεΰδη. Το συγκεκριμένο συστατικό εξασθενεί τα νύχια με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα. Εάν τα νύχια σας έχουν έντονες κάθετες γραμμές, διαλέξτε μια ειδική βάση που να καλύπτει τα κενά και να λειαίνει την επιφάνειά τους.

Σωστό βερνίκι για νύχια χωρίς κιτρινίλες!

Σωστό βερνίκι σημαίνει ένα βερνίκι που να μην περιέχει phthalate γιατί το συγκεκριμένο συστατικό προκαλεί κιτρινίλες και φθείρει τα νύχια.

Προτιμήστε ένα στεγνωτικό με αντιηλιακά φίλτρα!

Βρείτε ένα στεγνωτικό για τα νύχια σας το οποίο να παρατείνει τη διάρκεια του μανικιούρ και να περιέχει αντιηλιακά φίλτρα. Αποφύγετε τα προϊόντα πολλαπλής χρήσης.

Υγιή νύχια με σωστή διατροφή!

Η καλή υγεία των νυχιών σας εξαρτάται και από τη διατροφή.Τροφές κατάλληλες για την υγεία των νυχιών σας είναι: τα καρότα, οι πιπεριές, το συκώτι, το κρέας και οι σαρδέλες. Οι τροφές αυτές περιέχουν βιταμίνη Α και ασβέστιο και αποτρέπουν την ξηρότητα και τη θαμπάδα. Η βιταμίνη Β12 βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας, η βιταμίνη C τα προστατεύει από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα ενώ οι πρωτεΐνες αποτρέπουν τη δημιουργία άσπρων στιγμάτων.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr