Περιποίηση προσώπου με βότανα!

Καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση των συνθετικών χημικών ουσιών σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, είναι καιρός να επιστρέψουμε στη φύση. Για πολλούς αιώνες χρησιμοποιούσαν τα βότανα για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος, τη βελτίωση της ποιότητας και της εμφάνισης του. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε για τα καλύτερα βότανα και ποια από αυτά είναι ιδανικά για το δικό σας τύπο δέρματος.

Για λιπαρό δέρμα με ακμή-Βασιλικός

Ο βασιλικός ένα ήπιο στυπτικό, καθαριστικό και τονωτικό για το δέρμα.Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του δέρματος όπως η ακμή. Ο βασιλικός έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως αντιγηραντική θεραπεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες να καταστρέψουν τα κύτταρα του δέρματος.

Για ερεθισμένο δέρμα- Καλέντουλα

Η καλέντουλα είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές, αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές της ιδιότητες. Βοηθά στη μείωση του ερεθισμού του δέρματος και τις φλεγμονές των ευαίσθητων και με τάση ακμής επιδερμίδων. Αποτελεσματική στις θεραπείες από το ηλιακό έγκαυμα, την ακμή, το έκζεμα, τη φλεγμονή και το εξάνθημα, γιατί τρέφει και μαλακώνει το δέρμα.

Για τις ρυτίδες-Μάραθο

Ο μάραθος είναι μια χρήσιμη θεραπεία για το πρόωρα γερασμένο, κατεστραμμένο από τον ήλιο και ζαρωμένο δέρμα. Ισορροπεί τη λιπαρότητα στο δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες ενώ είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Για σύσφιξη- Ιβίσκος

Ο ιβίσκος είναι ένα φυσικό μαλακτικό και αντιοξειδωτικό κι έχει την ιδιότητα να ανορθώνει το δέρμα. Επίσης, εξομαλύνει τις ρυτίδες και ενυδατώνει το δέρμα.

Για ξηρά δέρματα-Γιασεμί

Το γιασεμί έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το δέρμα και είναι ό,τι καλύτερο ευεργετικό για την ξηρή, ευαίσθητη και ερεθισμένη επιδερμίδα. Τα λουλούδια από το γιασεμί έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, θρέφουν το δέρμα, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr