Βιταμίνη C: τα οφέλη της για το δέρμα!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές φορές πως η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα και τη γρίπη. Ξέρετε όμως ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες και για το δέρμα; Εάν όχι διαβάστε το άρθρο που ετοιμάσαμε για εσάς και μάθετε όλα τα οφέλη της βιταμίνης C αλλά και δύο φυσικές συνταγές με λεμόνι και με πορτοκάλι!

Ανακουφίζει το ξηρό δέρμα

Η βιταμίνη C βοηθάει το δέρμα να προστατευτεί από εξωτερικές επιρροές και από την ξηρότητα. Μπορεί, επίσης, να μειώσει οποιαδήποτε φλεγμονή του δέρματος.

Αναζωογονεί το δέρμα

Η βιταμίνη C είναι περισσότερο γνωστή ως η τέλεια ουσία αναζωογόνησης για το δέρμα. Σε πολλά ινστιτούτα αισθητικής χρησιμοποιούν μάσκες ομορφιάς με βιταμίνη C καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Όσο περνούν τα χρόνια, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται και το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του. Για αυτό καλό θα είναι να καταναλώνετε άφθονες τροφές που περιέχουν βιταμίνη C και να εφαρμόζετε προϊόντα για το πρόσωπο με βιταμίνη C. Με αυτό τον τρόπο θα επιβραδύνετε σημαντικά τη διαδικασία της γήρανσης.

Προστατεύει από τον ήλιο

Η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τις επικίνδυνες ακτίνες UV. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα ή να εφαρμόζετε μια αντιηλιακή κρέμα με βιταμίνη C και να κάθεστε όλη την ημέρα στον ήλιο. Ωστόσο, τα αντιηλιακά με βιταμίνη C αυξάνουν τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας. Τέλος, μπορεί να βοηθήσει να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία επούλωσης, εάν έχετε ηλιακά εγκαύματα.

Λευκαίνει το δέρμα

Η βιταμίνη C λευκαίνει την επιδερμίδα (καταπολεμά πανάδες και δυσχρωμίες) και ενισχύει την άμυνά της απέναντι στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, προστατεύει και ενδυναμώνει το αγγειακό πλέγμα που την οξυγονώνει και της δίνει λάμψη και ζωντάνια.

Λοσιόν προσώπου με λεμόνι

Αυτή η αντισηπτική και στυπτική λοσιόν ρυθμίζει το ph της επιδερμίδας για καλύτερη άμυνα ενάντια στις περιβαλλοντολογικές μεταβολές και τα μικρόβια.

Θα χρειαστείτε

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

250 ml ανθόνερο

1/2 κουταλιά της σούπας βότκα

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε σε ένα γυάλινο δοχείο όλα τα υλικά μαζί. Απλώνετε τη λοσιόν με ένα βαμβάκι στο πρόσωπο κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό του δέρματος. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και το διατηρείτε για 15 ημέρες.

Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι

Αυτή η μάσκα εξισορροπεί τη λιπαρότητα και δίνει ενέργεια στην επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκάλι

1 /2 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο

1 κουταλάκι του γλυκού άργιλο σε σκόνη

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο με ένα πινέλο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για 15΄με 20΄λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε μια φορά το μήνα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr