Κόκκινο κρασί: το κλειδί για την αντιγήρανση και την υγεία!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το όπλο για την αντιγήρανση δεν είναι μια ένεση ούτε μια κρέμα που κάνει θαύματα, αλλά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί! Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο κρασί είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά, το οποίο καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση και τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. 

Κόκκινο κρασί και δέρμα

Το κόκκινο κρασί περιέχει πολυφαινόλες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού-με μέτρο φυσικά- μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ακόμα και να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό. Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που πίνουν κόκκινο κρασί σε τακτική βάση έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλοιώσεις του δέρματος.

Κόκκινο κρασί και δείκτης μάζας σώματος

Οι άνθρωποι που πίνουν κρασί καθημερινά έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από όσους πίνουν μόνο περιστασιακά. Εάν θέλετε, λοιπόν, να έχετε πιο λεπτή μέση και λιγότερο λίπος στην κοιλιά, πιείτε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί! 

Κόκκινο κρασί και καρκίνος

Το κόκκινο κρασί χάρη στα αντιοξειδωτικά και τα φυτοοιστρογόνα που περιέχει προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών. 

Κόκκινο κρασί και μνήμη

Το κρασί μπορεί να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τη μνήμη,δεδομένου ότι βοηθά στην αποφυγή θρόμβων και περιορίζει τις φλεγμονές των αγγείων και τα προβλήματα που συνδέονται με τη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως και της καρδιάς. Φαίνεται, επίσης, ότι το αλκοόλ αυξάνει την "καλή" χοληστερόλη, η οποία βοηθά να μένουν "καθαρές" οι αρτηρίες.

Κόκκινο κρασί και οστά

Οι γυναίκες που καταναλώνουν κόκκινο κρασί σε μέτριες ποσότητες έχουν υψηλότερη οστική μάζα από όσες το αποφεύγουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ ενισχύει τα επίπεδα των οιστρογόνων, μειώνοντας έτσι την καταστροφή των οστών.

Κόκκινο κρασί και διαβήτης

Μια έρευνα που έγινε σε γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση που έπιναν δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα έδειξε ότι είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι ακόμη σαφές αλλά το κρασί μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη σε διαβητικούς ασθενείς.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς