Μυστικά για ένα σωστό καθαρισμό προσώπου!

Υπάρχουν μερικά μυστικά για το σωστό καθαρισμό του προσώπου σας που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για ένα καθαρό, λαμπερό και υγιές δέρμα.

Όχι συχνός καθαρισμός

Ο πολύ συχνός καθαρισμός θα "απογυμνώσει" το δέρμα από τα φυσικά του έλαια, θα προκαλέσει ξηρότητα και ερυθρότητα. Σε γενικές γραμμές, εάν έχετε ξηρό δέρμα δε θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας συχνότερα από μία φορά την ημέρα, ενώ εάν έχετε μεικτό ή λιπαρό δέρμα μπορείτε δύο φορές. Εάν κάποια προϊόντα καθαρισμού περιέχουν συστατικά απολέπισης, τότε χρησιμοποιήστε τα μία, δύο φορές την εβδομάδα.

Ντεμακιγιάζ ματιών

Το ντεμακιγιάζ ματιών είναι το πρώτο βήμα ώστε στη συνέχεια να πλύνετε με άλλο προϊόν το υπόλοιπο πρόσωπό σας. Ποιο είναι το καλύτερο προϊόν για εσάς; Αυτό που δεν ερεθίζει τα μάτια και αφαιρεί το μακιγιάζ με ένα, δύο περάσματα και όχι με τρίψιμο το οποίο προκαλεί γραμμές, ρυτίδες, οίδημα και ερεθισμό.

Χλιαρό νερό

Το ιδανικό νερό είναι το χλιαρό (το ζεστό μπορεί να ξηράνει το δέρμα). Με αυτή τη θερμοκρασία, το μακιγιάζ και οι ρύποι απομακρύνονται πιο εύκολα, το σαπούνι σας είναι πιο αποτελεσματικό και οι πόροι του δέρματος ανοίγουν πιο εύκολα!

Σαπουνάδα

Η σαπουνάδα δε θα πρέπει να μείνει περισσότερο από ένα λεπτό στο δέρμα σας (εκτός κι αν χρησιμοποιείτε ειδικό προϊόν καθαρισμού για ακμή και σπυράκια), γιατί ίσως το ξηράνει. Τρίψτε το πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις οι οποίες θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος, δημιουργώντας αφρό και ξεβγάλετε.

Απαλό σκούπισμα

Με μια καθαρή πετσέτα κάντε ταμποναριστές κινήσεις και όσο το δέρμα είναι ακόμη ελαφρώς νωπό και δροσερό, απλώστε την κρέμα σας.

Γαλάκτωμα και λοσιόν

Αν προτιμάτε το γαλάκτωμα και τη λοσιόν καθαρισμού, κανένα πρόβλημα! Μάλιστα, μια καλή λύση είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με γαλάκτωμα το βράδυ και να το πλένετε με ένα απαλό καθαριστικό το πρωί.

Μωρομάντηλα

Τα μωρομάντηλα δεν είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό του προσώπου και τα ειδικά υγρά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δε συνιστώνται για καθημερινή χρήση.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς