Πως να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια!

Η περιοχή κάτω από τα μάτια απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την παραμελούμε. Οι μαύροι κύκλοι και η γήρανση μπορεί να οφείλονται στο στρες, σε κληρονομικούς παράγοντες, στην έλλειψη σιδήρου αλλά και στην έλλειψη ύπνου. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να αντιμετωπίσετε τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

1. Η πρόληψη των μαύρων κύκλων πετυχαίνεται με την ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, σαλάτες, γιαούρτι και λαχανικά μαζί με τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το αποβουτυρωμένο γάλα, το τυρί, τις φακές και τα φασόλια.

2. Η καθημερινή άσκηση σε συνδυασμό με βαθιές αναπνοές, βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, την οξυγόνωση και τον έλεγχο του στρες. Ο επαρκής ύπνος και η χαλάρωση είναι εξίσου σημαντικά.

3. Για τα κουρασμένα μάτια προτείνουμε πλύσιμο με ζεστό νερό και αμέσως μετά με κρύο καθώς έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

4. Καθημερινά να χρησιμοποιείτε ένα τζελ ή μια κρέμα καθαρισμού για την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών.

5. Να εφαρμόζετε καθημερινά ενυδατική κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Οι "βαριές" κρέμες δεν είναι κατάλληλες, προτιμήστε μία με ελαφριά υφή.

Συνταγές ομορφιάς για φωτεινά και ξεκούραστα μάτια

1. Ο χυμός αγγουριού θα πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά γύρω από τα μάτια και να τον ξεπλένετε με νερό μετά από 15 λεπτά.

2. Αναμείξτε χυμό πατάτας με χυμό αγγουριού σε ίσες ποσότητες. Βοηθά εκτός από τους μαύρους κύκλους και στο πρήξιμο.

3. Αναμείξτε χυμό αγγουριού με χυμό λεμονιού σε ίσες ποσότητες. Εφαρμόστε καθημερινά και ξεπλύνετε με νερό μετά από 15 λεπτά.

4. Ο χυμός τομάτας είναι ιδανικός για να φωτίσει το χρώμα του δέρματος.

5. Εφαρμόστε μια κομπρέσα με παγωμένο νερό ή κρύο γάλα απευθείας πάνω στα κλειστά βλέφαρα για 15 με 20 λεπτά.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς