Φροντίστε το σώμα σας!

Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να χαλαρώσετε το σώμα και την ψυχή σας με ένα απολαυστικό αφρόλουτρο με έλαια ή αρώματα. Μην ξεχνάτε όμως το βασικό κανόνα: για το καλό της επιδερμίδας σας μην πλένεστε με πολύ ζεστό νερό και μη μένετε περισσότερο από 15 λεπτά μέσα στη μπανιέρα, δεδομένου ότι το νερό αφαιρεί από την επιδερμίδα την υγρασία της.

Μασάζ σώματος

Για βελούδινη επιδερ­μίδα κάντε πριν από το μπάνιο ένα στε­γνό μασάζ με λίφι, το τροπικό φυτό κολο­κύθας που υπάρχει στο εμπόριο σε σχήμα αγγουριού ή πλεγμένο σαν γάντι. Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα είναι προτιμότερο να κάνετε το μασάζ απ' ευθείας κάτω από το ντους με βρεγμέ­νο λίφι ή με βούρτσα σώματος. Μην ξεχνάτε: το μασάζ πρέπει να ξεκινάει πάντα από τις άκρες των ποδιών και προς τα επάνω.

Αρωματικό μπάνιο

Τα αιθέρια έλαια λουλουδιών και βοτάνων απορροφώνται από την επιδερμίδα, επηρεάζοντας θετικά τη διάθεσή μας. Τα εκχυλίσματα φρούτων όπως λεμο­νιού, πορτοκαλιού και ροδάκινου χαρίζουν ευεξία. Ο ευκάλυπτος, το θυμάρι, η καμφορά και το φασκόμηλο ελευθερώνουν τις αναπνευστικές οδούς στα κρυολογήματα και χαλαρώνουν τους μυς, ενώ αν τα νεύρα σας είναι "τεντωμένα" αυτό που χρειάζεστε είναι μελισσόχορτο, χαμομήλι ή τίλιο.

Μπάνιο για αδυνάτισμα

Τα εκχυλίσματα φυτών, η καφεΐνη, τα φύκια, το  θαλασσινό αλάτι κ.α βοηθούν στην κυκλοφο­ρία του αίματος και στην καταπολέμηση του συγκεντρωμένου λίπους. 

Ωραία πόδια

Τρίψτε απαλά με μια ράσπα τα σκληρά σημεία του δέρματος. Κόψτε ίσια τα νύχια σας για να μην μεγαλώσουν λοξά και εισχωρήσουν στο δέρμα, στρογγυλέψτε ελαφρά μόνο τις άκρες και σπρώξτε τα πετσάκια προς τα μέσα. Αν τα πόδια σας είναι ξηρά και σκασμένα αλείψτε τα με μια ενυδατική κρέμα, φορέστε καλτσάκια και αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα. 

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς