Περίεργα μυστικά ομορφιάς

Οδοντόκρεμα για τα σπυράκια, λακ για να "κρατάει" το μακιγιάζ, λεμόνι για φυσικές ανταύγειες. Πόσα από αυτά τα περίεργα μυστικά ομορφιάς λειτουργούν στην πραγματικότητα και πόσα όχι; Διαβάστε παρακάτω και μάθετε, σύμφωνα με δημοσίευμα του hercampus.com, πίσω από ποια μυστικά ομορφιάς υπάρχει αλήθεια, και ποια αποτελούν απλά… μύθο. 

Η οδοντόκρεμα αντιμετωπίζει τα σπυράκια: Αλήθεια… μερικές φορές.
Σύμφωνα με την αισθητικό Katherine Goldman, η οδοντόκρεμα περιέχει αλκοόλ, το οποίο έχει την ικανότητα να "στεγνώνει" τα σπυράκια και να μειώνει τις κοκκινίλες και το πρήξιμο.

Φροντίστε να έχετε πλύνει καλά τα χέρια και το πρόσωπό σας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο δάχτυλό σας και εφαρμόστε τη με απαλές κινήσεις επάνω στο σπυράκι. Αφήστε τη για αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσει και αφαιρέστε προσεχτικά, χωρίς να ερεθίσετε το σπυράκι.

Η δερματολόγος Jessica J. Kran από τη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι ορισμένες φορές το "γιατρικό" αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από καλό. "Τα μεγάλα σπυράκια που είναι κόκκινα και πονάνε δε θα "γιατρευτούν". Για την ακρίβεια, αυτό που θα καταφέρετε θα είναι να "κάψετε" την επιφάνεια της επιδερμίδας, με πιθανό το ενδεχόμενο να αφήσετε σημάδι στο δέρμα σας".

Ψεκάστε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας με λακ για να παραμείνει στη "θέση" του: Αλήθεια, αλλά εφαρμόστε με προσοχή.

Είναι ένα μυστικό που ακολουθούν οι χορευτές. Η λακ "κρατάει" το μακιγιάζ στη θέση του, ειδικά όταν ιδρώνει κανείς. Σύμφωνα με τη makeup artist Annie Mayo, ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και κοκκινίλες, ενώ φυσικά υπάρχει και ο κίνδυνος να κάνετε κακό στα μάτια σας.

Φέτες από αγγούρι για τα κουρασμένα μάτια: Αλήθεια.

Βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και την ποσότητα των υγρών που συγκεντρώνονται εκεί προσωρινά. Δεν αποτελεί θεραπεία για ειδικές περιπτώσεις, αλλά λειτουργεί ανακουφιστικά.

Καφεΐνη για τα κουρασμένα μάτια: Αλήθεια.

Όπως και το αγγούρι, έτσι και η καφεΐνη είναι άλλο ένα φυσικό προϊόν που βοηθά στη μείωση του πρηξίματος των ματιών.

Λεμόνι για φυσικές ανταύγειες: Αλήθεια… αλλά εφαρμόστε με προσοχή.

Το κιτρικό οξύ που περιέχει ο χυμός του λεμονιού "ανοίγει" το χρώμα των μαλλιών, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε για μερικές εβδομάδες. Φυσικά, δε μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς το πόσο πολύ ή λίγο θα αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας, ενώ το πιο πιθανό είναι τα μαλλιά σας να "πορτοκαλίσουν" και να μην πάρουν τις ξανθές αποχρώσεις που χαζεύετε στα περιοδικά.

Το ελαιόλαδο βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών: Μύθος.

Ενώ η μέθοδος αυτή μπορεί να ενυδατώνει τα μαλλιά, αυτό δε σημαίνει ότι τα κάνει και να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Το κρύο νερό κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά: Αλήθεια.

Μπορεί να μην το αντέχετε και να προτιμάτε να μουλιάζετε σε ένα μπάνιο γεμάτο ατμούς από το καυτό νερό, ωστόσο αν θέλετε μαλλιά που λάμπουν δεν υπάρχει καλύτερο μυστικό από ένα ξέβγαλμα με κρύο νερό.

Το ασπράδι του αυγού καταπολεμά την κυτταρίτιδα: Μύθος.

Όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να υπάρχει ένας μαγικός τρόπος για να απαλλαγούν μια για πάντα από την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το ασπράδι των αυγών πάντως δεν είναι αυτός!

"Αν απλώσετε ασπράδι από αυγά στην επιδερμίδα σας, όταν αυτό στεγνώσει μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι το δέρμα σας είναι πιο απαλό και σφιχτό, όμως το αποτέλεσμα είναι μόνο… προσωρινό" επισημαίνει η Dr Krant.