Aφήστε το μολύβι και πιάστε το κραγιόν!

Ένα κραγιόν σε έντονο χρώμα, σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή και θα σας δώσει έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Θέλετε όμως διάρκεια στο χρώμα και συχνά για αυτό το λόγο χρησιμοποιείτε μολύβι. Πολλές φορές όμως δε μπορείτε να βρείτε το ίδιο ακριβώς χρώμα μολύβι, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το χρώμα του κραγιόν σας. Δοκιμάστε την τεχνική που θα σας πούμε και δε θα χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιήσετε μολύβι για τα χείλη. Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος!

Σίγουρα έχετε ακούσει πόσο σημαντικό είναι το μολύβι χειλιών στη διάρκεια του κραγιόν σας. Γνωρίζετε, όμως,το λόγο; Η σύσταση του μολυβιού είναι στεγνή και matte, βοηθώντας έτσι το χρώμα να "κολλήσει" στα χείλη ενώ του κραγιόν συνήθως είναι πιο κρεμώδης. Μάθετε πώς μπορείτε να έχετε τέλειο χρώμα που διαρκεί χωρίς μολύβι.

Βασικός κανόνας: δεν πρέπει να έχετε υπολείμματα από κάποιο ενυδατικό προϊόν. Φροντίστε τα χείλη σας να είναι καλά ενυδατωμένα από πριν αλλιώς οποιοδήποτε κολλώδες προϊόν όπως το lip balm θα κάνει το χρώμα να "γλιστρήσει".

Με το δάχτυλό σας ή ένα πινέλο χειλιών, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση από το κραγιόν σας, πιέζοντας καλά σα να κάνετε μασάζ στα χείλη. Η πίεση παίζει μεγάλο ρόλο στο να εισχωρήσει το χρώμα καλά στην επιδερμίδα των χειλιών και να δημιουργήσει μια καλή βάση.

Πάρτε ένα χαρτομάντιλο και πιέστε το στα χείλη σας για να φύγει το χρώμα που περισσεύει και μετά χρησιμοποιώντας την καθαρή μεριά του, εφαρμόστε το ξανά πάνω στα χείλη. Μετά, περάστε τα με μια πολύ λεπτή στρώση πούδρας.

Τώρα έχετε μια καλή στεγνή βάση για να βάλετε το κραγιόν σας όπως θα το βάζατε κανονικά! Με αυτή την τεχνική θα έχετε διάρκεια στο χρώμα, το οποίο δε θα αλλοιώνεται από τη χρήση του μολυβιού.