Η Κλερ Γουέιτ Κέλερ διαδέχεται τον Ρικάρντο Τίσκι στον οίκο Givenchy

Η σχεδιάστρια έλαμψε για τη μόδα της που υιοθετεί μεγάλη θηλυκότητα, με πινελιές μποέμ και επιρροές seventies, με τα φαρδιά φορέματά της αλλά και για τις τσάντες

Η Κλερ Γουέιτ Κέλερ είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου μόδας Givenchy.

H σχεδιάστρια διαδέχεται τον Ιταλό Ρικάρντο Τίσκι, σε μια τελευταία χρονικά παρτίδα παιχνιδιού με μουσικές καρέκλες που ταράζει τον κόσμο της παρισινής μόδας.

Η 46χρονη Γουέιτ Κέλερ είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το δημιουργικό τμήμα του οίκου Givenchy, ο οποίος ιδρύθηκε το 1952 από τον Ιμπέρ ντε Ζιβανσί, 90 χρονών σήμερα. Η Βρετανίδα ήταν επί έξι χρόνια έως τις αρχές Μαρτίου καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloe. Εκεί τη διαδέχθηκε η Γαλλίδα Νατάσα Ράμσεϊ-Λεβί, το δεξί χέρι του Νικολά Γκεσκιέρ στον οίκο Louis Vuitton.

"Η Κλερ θα αναλάβει όλη την ευθύνη του δημιουργικού στον οίκο, συμπεριλαμβανομένων συλλογών του πρε-α-πορτέ και των αξεσουάρ για τη γυναίκα και τον άνδρα, καθώς και για την υψηλή ραπτική, ανακοίνωσε η φίρμα που ανήκει στον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH.

Η σχεδιάστρια έλαμψε για τη μόδα της που υιοθετεί μεγάλη θηλυκότητα, με πινελιές μποέμ και επιρροές seventies, με τα φαρδιά φορέματά της αλλά και για τις τσάντες. Θα παρουσιάσει την πρώτη κολεξιόν για τον Givenchy στο Παρίσι τον Οκτώβριο και θα αφορά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2018.

"Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω την Κλερ να φέρνει τη μοναδική αίσθηση της κομψότητας και του εκσυγχρονισμού που τη διακατέχει", δήλωσε ο Φιλίπ Φορτουνάτο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου.
Μετά την αποχώρηση το 1995 του μόδιστρου Ιμπέρ ντε Ζιβανσί, του οποίου η μούσα ήταν η 'Οντρεϊ Χέπμπορν, τρεις βρετανοί σχεδιαστές τον διαδέχθηκαν στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου: οι Τζον Γκαλιάνο, Αλεξάντερ Μακ Κουίν και Τζούλιεν Μακ Ντόναλντ πριν τοποθετηθεί επικεφαλής ο Τίσκι το 2005.

Στον διάσημο οίκο διαδέχεται τον 42χρονο Τίσκι που εργάστηκε για τον Givenchy 12 χρόνια πριν αποχωρήσει στα τέλη Ιανουαρίου. Ο σχεδιαστής που είναι φίλος της Μαντόνα, της Κιμ Καρντάσιαν και του Κέινι Γουέστ, είχε ανανεώσει τη φίρμα καθιερώνοντας ένα στυλ που συνδύαζε το streetwear και την ραπτική και ανέδυε έναν σκοτεινό ρομαντισμό.

Η εταιρία, που διαθέτει 72 καταστήματα και σημεία πώλησης παγκοσμίως, γνώρισε --σύμφωνα με το ειδικό έντυπο WWD-- μεγάλη ανάπτυξη υπό τη διεύθυνση του Τίσκι και καταγράφει κύκλο εργασιών 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τοποθέτηση της Κλερ Γουέιτ Κέλερ είναι η τελευταία χρονικά αλλαγή στη διεύθυνση μεγάλου οίκου μόδας. Εκτός από τους Givenchy και Chloe, αυτό το βαλς των σχεδιαστών έχει εδώ και έναν χρόνο αγγίξει τους οίκους Christian Dior, Yves Saint Laurent, Valentino και Lanvin.