Ο Μπέρνι Σάντερς πηγή έμπνευσης για την ανδρική μόδα!

Πολύ λεπτές γραβάτες και χακί παντελόνια περιλαμβάνονται επίσης στη συλλογή

Ο πολυτελής οίκος Balenciaga παρουσίασε την ανδρική κολεξιόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2017 στο Παρίσι και οι θεατές παρατήρησαν ότι μία συγκεκριμένη πολιτική φιγούρα του 2016 ενέπνευσε τον Ντέμνα Γκβασάλια, σχεδιαστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου μόδας.

Καθώς τα μοντέλα διέσχιζαν την πασαρέλα, αρκετοί φορούσαν μπλούζες, φούτερ με κουκούλα, μπουφάν και κασκόλ με το λογότυπο «Balenciaga 2017» που είχε καθηλωτική ομοιότητα με το logo που χρησιμοποίησε στην προεκλογική εκστρατεία του ο Μπέρνι Σάντερς αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Τα ρούχα της συλλογής είχαν το «μπλε λογότυπο» της εκστρατείας του Σάντερς, με την ίδια γραμματοσειρά και τις καμπύλες γραμμές σε κόκκινο και λευκό με το «Bernie 2016» να έχει αντικατασταθεί από το «Balenciaga 2017».

Τo logo εμφανίστηκε στα μπουφάν, στα πουκάμισα και σε ένα τεράστιο, σαν κουβέρτα, κασκόλ.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που ο Γκβασάλια δανείστηκε από τον Μπέρνι Σάντερς. Η συλλογή είχε επίσης κάποιες λιγότερο προφανείς αναφορές στον γερουσιαστή του Βερμόντ, μεγάλου μεγέθους, φαρδιά κοστούμια και σκοπίμως... άσκημα σνίκερς.

Πολύ λεπτές γραβάτες και χακί παντελόνια περιλαμβάνονται επίσης στη συλλογή.

Η επικαιρότητα και τα πολιτικά μηνύματα τροφοδοτούν συχνά τη μόδα, ωστόσο ο 75χρονος γερουσιαστής του Βερμόντ, αν δεν είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων τον τελευταίο χρόνο, θα ήταν αδιανόητο να θεωρείται fashion icon.

Σημαντική λεπτομέρεια; Το εμπνευσμένο από τον Μπέρνι Σάντερς λογότυπο εμφανίστηκε ακόμη και στη μορφή nail art.