Η Adidas λανσάρει αθλητικά παπούτσια και φόρμες από πλαστικά σκουπίδια!

Η Adidas θα ήθελε να προχωρήσει πιο μακριά και να αναπτύσσει ανακυκλωμένο υλικό επ' άπειρον

Ο γερμανικός όμιλος Adidas θα διαθέσει φέτος στην αγορά συλλογή αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων κατασκευασμένων από πλαστικά απορρίμματα, τα οποία περισυνελέγησαν στους ωκεανούς, ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

"Η ιδέα είναι να αναπτυχθούν ανακυκλωμένα υλικά που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα καινούργια υλικά", εξήγησε ο Φρανκ Χένκε, υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος του ομίλου, δεύτερου παγκοσμίως μετά τον αμερικανικό Nike.

H εταιρία εξερευνά διάφορα πεδία και συνεργάζεται με εταίρους όπως η γερμανική χημική βιομηχανία BASF. Ένα πρώτο στάδιο θα είναι η εμφάνιση στα μαγαζιά φέτος προϊόντων φτιαγμένων από πλαστικές σακούλες που περισυνελέγησαν στη θάλασσα, οι οποίες συνιστούν μάστιγα για το περιβάλλον.

Η Adidas θα ήθελε να προχωρήσει πιο μακριά και να αναπτύσσει ανακυκλωμένο υλικό επ' άπειρον. "Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος", τονίζει ο Χένκε.

Ο όμιλος εργάζεται εντατικά για να προβάλει την εικόνα του ως υπεύθυνου παραγωγού και εργοδότη. Κατά το παρελθόν, η εικόνα της Adidas επλήγη από αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στους υπεργολάβους του, κυρίως στην Ασία. Η Adidas παρουσίασε αυτή την εβδομάδα την στρατηγική της για την αειφόρο ανάπτυξη, στην οποία δίνεται έμφαση μεταξύ άλλων στη μείωση της κατανάλωσης νερού στην αλυσίδα παραγωγής.