Η Armani “εξαφανίζει” τις γούνες από όλες τις συλλογές της

Αρχής γενομένης από τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2016

Η Armani θα σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες ζώων στα προϊόντα της, αφού η πρόοδος της τεχνολογίας σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κακοποίηση ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Giorgio Armani.

Ο 81χρονος σχεδιαστής μόδας δήλωσε πως η απόφαση αυτή αντανακλά τη σημασία που δίνει η Armani “στα κρίσιμα ζητήματα της προστασίας και της φροντίδας του περιβάλλοντος και των ζώων”.

Αρχής γενομένης από τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2016, δεν θα υπάρχουν καθόλου γούνες σε καμία κολεξιόν του ομίλου Armani, που περιλαμβάνει τόσο τις σειρές ρούχων Giorgio Armani, Emporio Armani και AJ Armani Jeans, όσο και τη σειρά ειδών για το σπίτι Armani Casa.

Ο πρόεδρος της διεθνούς συμμαχίας κατά της χρήσης γούνας ζώων Fur Free Alliance, Joh Vinding, σχολίασε πως η ανακοίνωση αυτή από έναν άνθρωπο που εδώ και δεκαετίες αποτελεί πρωτοπόρο στο χώρο της μόδας αποδεικνύει πως “η συμπόνια και η καινοτομία είναι το μέλλον της μόδας”.

Ήδη η Βρετανή σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney εδώ και χρόνια ακολουθεί μία “vegetarian” φιλοσοφία, απορρίπτοντας τόσο τη γούνα, όσο και το δέρμα και τα πούπουλα. Άλλες εταιρείες μόδας, όπως οι Hugo Boss, Tommy Hilfiger και Calvin Klein, έχουν επίσης δεσμευθεί να εξαφανίσουν τις γούνες από τις συλλογές τους, ωστόσο αρκετές μάρκες, όπως οι Fendi, Michael Kors και Moschino, εξακολουθούν να πωλούν ρούχα με γούνες ζώων.