Η γραβάτα και το κοστούμι του πολιτικού

Δυνατά κάδρα, φωτογραφίες που καταγράφουν την καθημερινότητα της προεδρικής ζωής, η οποία συμπορεύεται στο σέλιλόιντ με την οικογενειακή θαλπωρή. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκαν εξαίρετο εργαλείο του πολιτικού μάρκετινγκ, που παντρεύει το συμβατικό μάρκετινγκ με την πολιτική. Ο πολιτικός ή ο υποψήφιος ως προϊόν και ο ψηφοφόρος ως καταναλωτής. Το blog του Λευκού Οίκου μιλάει από μόνο του, ή καλύτερα οι φωτογραφίες είναι μία και μία. Στόχος είναι να ικανοποιήσουν ανάγκες και επιθυμίες των ψηφοφόρων. Μάθημα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι δικοί μας πολιτικοί αν είχαν βέβαια το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν πέρα από το είναι και με το φαίνεσθαι και να το κάνουν σωστά. Για μερικά ιδιαίτερα μαθήματα από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κάντε κλικ εδώ: https://www.flickr.com/photos/whitehouse/albums/72157644456817651.

Για πιο απλά βήματα στο ενδυματολοτικό κώδικα του πολιτικού και για όσους φορούν γραβάτα, το χρώμα της, αλλά και το χρώμα του κοστουμιού είναι αυτό που «μιλά» και στέλνει κάθε φορά και διαφορετικό μήνυμα.

Μπλε κοστούμια, μπλε πουκάμισα και μπλε γραβάτες: Το μπλε είναι πιθανότατα το πιο δημοφιλές χρώμα των προεκλογικών εκστρατειών. Το σκούρο μπλε, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, κάνει τον υποψήφιο να φαίνεται αξιόπιστος, ξύπνιος, ενώ «πιάνει» ιδιαίτερα το να φορά ο υποψήφιος γαλάζιο πουκάμισο με τα μανίκια διπλωμένα.

Μπλε γραβάτες: εκπέμπουν ηρεμία, ωριμότητα και κομψότητα (με ρίγες ή χωρίς).

Μαύρα και γκρι κουστούμια: Το μαύρο δίνει έναν αέρα εξουσίας. Το σκούρο γκρι, ωστόσο, κάνει τον υποψήφιο να δείχνει πολύ συντηρητικός. Το απαλό γκρι και όλη γκάμα των απαλών μπλε κάνουν τον υποψήφιο να φαίνεται πιο κοινωνικός και προσιτός.

Κόκκινες γραβάτες: Το κόκκινο είναι επιθετικό χρώμα και μας κάνει να νιώθουμε παθιασμένοι, θυμωμένοι ή πεινασμένοι. Η κόκκινη γραβάτα (μονόχρωμη ή με κάποιο πάτερν) εκπέμπει αποφασιστικότητα, τόλμη, δύναμη και αυτοπεποίθηση. Το λαμπερό μπορντό επίσης είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς εκπέμπει και οικειότητα.

Τα καφέ κοστούμια (είναι παλιομοδίτικα και μυρίζουν κλεισούρα. Το μπεζ είναι πιο φρέσκο) αλλά και οι ροζ γραβάτες αποκλείονται. Όσον αφορά στις γυναίκες το ταγιέρ ή κοστούμι με τοπ με λαιμόκοψη, όχι κορμάκι με ντεκολτέ, και σε συνδυασμό με πέρλες είναι μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές.