Πώς θα πρέπει να ντύνεται ο άνδρας ανάλογα με την ηλικία του

Είτε βρίσκεστε στο ξεκίνημά σας, είτε είστε ήδη ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, έχετε σίγουρα διαπιστώσει ότι όσο μεγαλώνετε, αυξάνονται και οι απαιτήσεις της γκαρνταρόμπας σας.

Αυτός είναι ο λόγος που θα ασχοληθούμε με το πώς θα πρέπει ένας άντρας να ντύνεται ανάλογα με την ηλικία του.

Δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να φορέσετε ένα φθαρμένο τζιν ή ένα τσίνος; Δεν γνωρίζετε τι χρώμα κοστούμι να διαλέξετε για να πάτε στην πρώτη σας συνέντευξη για δουλειά; Έχουμε όλες τις απαντήσεις, διότι το στιλ δεν έχει ηλικία είτε είστε στα 20, τα 30, τα 40, τα 50, τα 60 κι ακόμα πιο πάνω.

Διαβάστε για τις τρεις πρώτες δεκαετίες εδώ

Στα 50 (ντύσου σαν τον George Clooney)

Μην αφήσετε την ηλικία σας να φανεί στα μάτια σας. Τώρα πια έχετε την εμπειρία και σχεδόν μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα, αυτό που μένει να κάνετε είναι να βγάλετε όλη σας τη φινέτσα και να καταπλήξετε τα πλήθη εντός κι εκτός εργασίας.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι να βεβαιωθείτε ότι χωράτε στα ρούχα σας. Θα πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι μπαίνετε εύκολα σ' αυτά, δείχνετε ωραίοι και αισθάνεστε άνετα.
Αυτή τη δεκαετία θα πρέπει να δώσετε έμφαση στο στιλ και όχι στη μόδα, αν και θα πρέπει να ρίχνετε μερικές κλεφτές ματιές και στις πασαρέλες, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα σας. Υπάρχουν πάντα οι περισσότερο κλασικοί σχεδιαστές μόδας που σίγουρα κάτι θα έχουν ετοιμάσει για το δικό σας στιλ που θα ταιριάζει στην ηλικία σας.

Κατά τη δεκαετία των '50 επενδύστε στα παπούτσια, σε όλα τα είδη και στιλ που θα προσδίδουν άνεση και κομψότητα. Λόφερς, σανδάλια, μπότες, εσπαντρίγιες, αθλητικά, σε πολλά χρώματα, σχέδια και ποιότητες.

Μπορεί να πενήντα σας έχετε πετύχει αρκετά, αλλά έχετε να κάνετε πολλά ακόμα, διατηρώντας το στιλ σας ισχυρό.

Στα 60 (ντύσου σαν τον Pierce Brosnan)

Στη δεκαετία των '60 πολλοί άντρες έχουν την ανάγκη να φαίνονται νεότεροι είτε αγοράζοντας ένα σπορ αυτοκίνητο (αν μπορείτε, φυσικά και να το κάνετε), να έχουν μία νεότερη σύντροφο (γιατί όχι) ή με το να ντύνονται και πάλι σαν έφηβοι (εγκληματικό).

Απλά θυμηθείτε: για να φαίνεστε νεότεροι δεν χρειάζεται να ντύνεστε όπως οι νεότεροι άντρες, αλλά να ντύνεστε σωστά για την ηλικία σας.

Μετά τα '60 συνήθως ο χρόνος είναι περισσότερος κι αν είχατε προνοήσει θα έχετε κι ένα καλό εισόδημα. Τα ρούχα εργασίας δεν έχουν πλέον τόση μεγάλη σημασία, πλέον πρέπει να επενδύσετε σε ρούχα για τον ελεύθερο σας χρόνο. Ένα σακάκι κι ένα τσίνος μπορεί να σας συνοδεύσουν για πολλά χρόνια, αφού μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση.

Βέβαια μπορεί να αναγκαστείτε, λόγω σωματότυπου, να στραφείτε προς τα παντελόνια με ίση γραμμή, ωστόσο δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα υπερβολικά φαρδιά. Αυτή τη δεκαετία θα πρέπει πλέον να επενδύσετε στα υλικά. Τους ζεστούς μήνες, ίσως πλέον τα κοντά παντελόνια να μην είναι η καλύτερη επιλογή, επενδύστε στα μακριά λινά, ενώ για τους κρύους μήνες επενδύστε στα μάλλινα και τα τουΐντ υφάσματα. Το ίδιο ισχύει και για τα μπουφάν, τα πουκάμισα και τα πλεκτά (βαμβακερά για το καλοκαίρι, κασμίρ και μάλλινα για τον χειμώνα).