Την πρώτη εμφάνιση για τον οίκο Πούτσι έκανε ο Μάσσιμο Τζιορτζέτι

Το ντεμπούτο του ως καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Εμίλιο Πούτσι έκανε ο Μάσσιμο Τζιορτζέτι παρουσιάζοντας ένα δείγμα από τη νέα του κολεξιόν, το «πιλοτικό επεισόδιο» όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος και εξηγεί:

«Είναι σαν τον πιλότο του Γκέιμ οφ Θρονς, το επεισόδιο όπου μπορεί κανείς να δει για πρώτη φορά τους χαρακτήρες την εποχή και το περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται η σειρά».

Ο οίκος του Εμίλιο Πούτσι ανέδειξε τα έντονα εμπριμέ σχέδια, στη συνέχεια κι αφού ο οίκος απέκτησε μια σέξι ταυτότητα με τα σχέδια του Νορβηγού σχεδιαστή Πέτερ Ντούντας, σήμερα με την παρουσία του Τζιορτζέτι επανερμηνεύει το αρχείο του Πούτσι, σε μια προσπάθεια να μετατοπιστεί από την «φασαριόζικη» εικόνα του Ντούντας σε κάτι πιο ασυνήθιστο και απροσδιόριστο, διατηρώντας τα βασικά μοτίβα του οίκου.

Οι νέες δημιουργίες του Τζιορτζέτι για τον οίκο Πούτσι προσδίδουν έναν εκκεντρικό χαρακτήρα στις γυναίκες. Ο σχεδιαστής διαθέτει μια αίσθηση του μέτρου για το «παράξενο», με ρούχα φωτεινά και έντονα αλλά όχι φανταχτερά.

Και όπως ο ίδιος τόνισε, στα σχέδιά του διατηρήθηκε ο πυρήνας της ταυτότητας του Πούτσι όχι μόνο στα πριντς αλλά και στην παλέτα των χρωμάτων.