Φέτος οι σχεδιαστές εξερευνούν τη σκοτεινή πλευρά των… λουλουδιών

Το Μουσείο της Gucci στη Φλωρεντία, θα παρουσιάσει μία έκθεση με τίτλο «Η γλώσσα των λουλουδιών»

Τα φλοράλ (λουλούδια) δεν είναι τρέντι μόνο την τρέχουσα σεζόν, είναι κάθε εποχή καθώς φέτος οι σχεδιαστές εξερευνούν τη σκοτεινή πλευρά των... λουλουδιών. Μένει να αποδειχθεί αν κάτι τέτοιο αποτυπωθεί στην επόμενη επίδειξη της Gucci έως τότε όμως το Μουσείο της Gucci στη Φλωρεντία, θα παρουσιάσει μία έκθεση με τίτλο «Η γλώσσα των λουλουδιών».

Η ιδέα πίσω από την έκθεση, λέει ο επιμελητής της και διευθυντής του Παλάτσο Γκράσι, Μάρτιν Μπέθενοντ είναι «οτιδήποτε έχει να κάνει με τέχνη που συναντά τη μόδα».

Ταυτόχρονα ήθελε να διερευνήσει πώς η σύγχρονη τέχνη θα μπορούσε να προωθήσει περαιτέρω την επαφή της με τα λουλούδια.

«Ακόμη και τα λουλούδια μπορούν να είναι πολύ ανάλαφρα ή πολύ βαριά, ανάλογα με το πώς τα βλέπει κανείς» παρατηρεί ο ίδιος και προσθέτει:

«Αφενός, υπάρχει η αίγλη, η ντόλτσε βίτα και η θριαμβευτική θηλυκότητα. Αφετέρου υπάρχει μια δήλωση σχετικά με το εύθραυστο της ζωής και τη ματαιοδοξία».

Όλα τα έργα της έκθεσης αποτελούν μέρος της προσωπικής συλλογής του Φρανσουά Πινό και η πλειοψηφία τους στηρίζεται στα έργα τριών σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών διαφόρων ηλικιών. Της ζωγράφου Μαρλίν Νουμάς, από τη Νότια Αφρική που ζει στην Ολλανδία, της Γαλλίδας φωτογράφου Βαλερί Μπελίν και της Μαροκινής εικαστικού Latifa Echakhch, που ζει στην Ελβετία.

Το κοινό των τριών είναι ότι η καθεμία έχει να αφηγηθεί μία μυστηριώδη ιστορία για τα λουλούδια. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.