Χορός & Μόδα: Μια αγάπη γεμάτη κίνηση και στιλ

Επτά σχεδιαστές μόδας συνεργάζονται με διάσημους χορευτές και χορογράφους και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από ονειρικά clips

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μόδα και χορός βαδίζουν χέρι με χέρι. Οι διασημότεροι σχεδιαστές έχουν στο βιογραφικό τους τουλάχιστον μία δημιουργία κοστουμιών για ένα μπαλέτο, ή μια παράσταση χορού, όπως η Carolina Herrera και η Mary Katrantzou για το New York City Ballet, ανάμεσα σε πολλούς, πολλούς άλλους. Μην ξεχνάμε και τους Dolce &Gabbana που ανέβασαν πρόσφατα χορευτές στην πασαρέλα της επίδειξής τους για τη συλλογή Alta Moda.

Στο συγκεκριμένο project με τίτλο MOVEment, είναι όμως η πρώτη φορά που σχεδιαστές, χορογράφοι και σκηνοθέτες συνεργάζονται από το πρώτο κιόλας βήμα. Με ένα μαγικό πάντρεμα ήχου και εικόνας τα videos που προέκυψαν από το project καταφέρνουν να μεταφέρουν στον θεατή το απόλυτο στιλ του κάθε σχεδιαστή. Η ιδέα ανήκει στον πάντα πρωτοπόρο Jefferson Hack, αγαπημένο παιδί της λονδρέζικης μόδας και εκδότη του περιοδικού Another. Για συνεργάτη του διάλεξε τον Alistair Spalding, διευθυντή του ονομαστού Sadler's Wells Theater και οι δυο τους κατάφεραν να ενώσουν κάτω από τον κοινό καλλιτεχνικό σκοπό διάσημα ονόματα από κάθε χώρο. Εμείς μπορούμε πλέον να χαρούμε το αποτέλεσμα!

"Fallen": Prada & Tanztheather Wuppertal

«Πτώση» σημαίνει ο γερμανικός τίτλος στα ελληνικά αυτής της μελαγχολικής ταινίας μικρού μήκους, που επεξεργάστηκε η Miuccia Prada μαζί με τους χορευτές του διάσημου χοροθεάτρου του Wuppertal της θρυλικής Pina Bausch.

"Pointe": Alexander McQueen & Marie-Agnès Gillot

«O drummer και η μπαλαρίνα» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος αυτής της συνάντησης της Marie-Agnès Gillot από την Όπερα του Παρισιού που χορεύει υπό τους ήχους του George Barnett.

Stephen Jones Millinery & Jasmin Vardimon & Ford Vignale

Ο σχεδιαστής Stephen Jones δημιουργεί συνήθως καπέλα για τα σόου του Dior και της Vivienne Westwood ή για σταρ όπως η Beyoncé και η Kylie Minogue. Για το συγκεκριμένο όμως έργο σχεδιάζει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο outfit.

Calvin Klein Collection & Jonah Bokaer και Julie Kent

Μινιμαλιστικό αλλά και σέξι – ο ορισμός του στιλ του σχεδιαστή Francisco Costa που κάθεται πλέον στα ηνία του διάσημου οίκου. Στη σκηνή η μπαλαρίνα Julie Kent και ο χορευτής Jonah Bokaer.

"Mangekyou": Chalayan & Ayabambi και Ryan Heffington

Το ιαπωνικό χορευτικό δίδυμα Aya & Bambi έγινε διάσημο μέσα από το Youtube και χορεύει πλέον για σταρ όπως η Madonna. Για τον Hussein Chalayan εκτελούν μία super cool χορογραφία με ακριβείς κινήσεις χεριών που εντυπωσιάζουν.

"Spatial Reverse": Iris van Herpen & Russell Maliphant

Σαν φτερό αιωρείται η χορεύτρια Carys Staton σε αυτή την ταινία και το φόρεμα από λεπτές μεταλλικές κλωστές, της avant-garde Ολλανδής σχεδιάστριας συμπληρώνει την κίνηση και την εικόνα ιδανικά.

Gareth Pugh & Wayne McGregor

To clip παρουσιάζει το ταλέντο του Gareth Pugh για τις σκοτεινές παρουσιάσεις και την πειραματική χρήση ποικίλων υλικών, ενώ σε αυτή την περίπτωση, το υλικό είναι τα καλαμάκια.

Γράφει η Ανδριάνα Σακκά για το k-mag.gr