Πάρτε Ιδέες: Ποιες σταρ φόρεσαν τα ωραιότερα μαγιό στο σινεμά

Τι θα διαλέγατε ένα μικροσκοπικό μπικίνι ή μήπως ένα ολόσωμο μαγιό;

Ο υδράργυρος άρχισε σιγά - σιγά να ανεβαίνει καθώς όλο και πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι. Ήλιος, θάλασσα, μπάνιο κι ένα βήμα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, με απαραίτητο αξεσουάρ το μαγιό ή και χωρίς αυτό, για τους λάτρεις της γυμνής κολύμβησης.

Κι όταν επιλεγεί η γυμνή κολύμβηση τα πράγματα μπορεί να είναι απλά, αφού θα χρειαστείτε μόνο την πετσέτα σας, αρκεί να βρείτε τη... σωστή παραλία, όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός. Αν, όμως, επιμένετε να φορέσετε μαγιό, τότε οι επιλογές είναι πολλές, αλλά κι εξίσου... επικίνδυνες να εκτεθείτε με τη λάθος επιλογή.

Το θέμα είναι τι θα προτιμήσετε, ένα μικροσκοπικό μπικίνι ή μήπως ένα ολόσωμο μαγιό; Αλλά κι οι άντρες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους. Speedo ή μήπως βερμούδα;

Αν δεν είστε σίγουροι λοιπόν τι θα φορέσετε αυτό το καλοκαίρι στις παραλίες, τότε ίσως πρέπει να ρίξετε μια ματιά στους αστέρες του Χόλιγουντ για να δείτε τι φόρεσαν στις εμφανίσεις τους στη μεγάλη οθόνη.

Από τη «γοργόνα» Έστερ Ουίλιαμς, μέχρι το θρυλικό μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες στο «Dr. No» κι από τη Μπο Ντέρεκ στο «10» έως τον Ντάνιελ Γκρεγκ στο «Casino Royale».

Πολλές από αυτές απέσπασαν επάξια το Όσκαρ κι έμειναν χαραγμένες στη μνήμη και την ιστορία της 7ης τέχνης.

Δείτε παρακάτω τις θρυλικές εμφανίσεις των σταρ με μαγιό στη μεγάλη οθόνη. Η τελική επιλογή για το στιλ που θα ακολουθήσετε, δική σας.

«Easy to Love» 1953

Η Έστερ Ουίλιαμς ως ηθοποιός γύρισε 26 ταινίες, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλά μιούζικαλ, όπως το «Easy to Wed», «Η κόρη του Ποσειδώνα» και το «Dangerous When Wet». Από τις πιο κλασικές σκηνές της είναι αυτή στο «Easy to Love», με την Ουίλιαμς να επιχειρεί ακροβατικά στο θαλάσσιο σκι. Η Ουίλιαμς επιλέχτηκε ως πρωταγωνίστρια η οποία μπορούσε να επιδεικνύει το κορμί και τις κολυμβητικές ικανότητές της, ενώ το 1950 ο Τύπος την αποκαλούσε «γοργόνα του Χόλιγουντ».

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι» 1953

Οι λογοκριτές απαίτησαν το καυτό μαγιό της Ντέμπορα Κερ να καλυφθεί από μία φούστα, έτσι ώστε να μην είναι πολύ προκλητική. Αλλά αυτή η τροποποίηση δεν εμπόδισε να είναι η σκηνή στην παραλία με τον Μπαρτ Λάνκαστερ μία από τις κλασικές αισθησιακές σκηνές που δημιουργήθηκαν ποτέ.

«Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» 1959

Στην κινηματογραφική εκδοχή του σκοτεινού έργου του Τενεσί Ουίλιαμς, η Κάθριν Χόλι, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, προτρέπεται από τον ξάδελφό της να φορέσει ένα γοητευτικό λευκό μαγιό, προκειμένου να προσελκύσουν τους επίδοξους εραστές. Αυτή η σκηνή σημάδεψε την καριέρα της Τέιλορ, οδηγώντας την στην επιτυχία.

«Where the boys are» 1960

Πολύ πριν τελειώσει η κολεγιακή χρονιά, η Πόλα Πρέντις καλεί στο Fort Lauderdale τους φίλους της, μαζί με τον μικρό Τζόρτζ Χάμιλτον, για τις ανοιξιάτικες διακοπές, κάνοντας την τοποθεσία το hot spot της εποχής για τους νέους. Η σκηνή στην παραλία, όπου η παρέα παίζει χαρτιά, έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου και η Πρέντις είχε δηλώσει:

«Κοιτάξτε πόσο όμορφα ντυμένοι είμαστε».

«Blue Hawaii» 1961

Η θρυλική ενδυματολόγος του Χόλυγουντ, Έντιθ Χεντ, ήξερε ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από τον Έλβις Πρίσλεϊ στη σκηνή της παραλίας. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα έντυσε τη συμπρωταγωνίστριά του, Τζόαν Μπλάκμαν, με ένα κολλητό, κίτρινο του λεμονιού, ολόσωμο μαγιό κι έκλεψε τις εντυπώσεις.

«A Very Private Affair» 1962

Στη Μπριζίτ Μπαρντό συχνά πιστώνεται η διάδοση του μπικίνι, καθώς το πρωτοφόρεσε το 1952 στην ταινία «The Girl in a Bikini» και ένα χρόνο αργότερα οι παπαράτσι στις Κάνες τη φωτογράφησαν να κάνει ηλιοθεραπεία φορώντας ένα στράπλες μπικίνι. Αλλά το λευκό μπικίνι που φορούσε στην ταινία του Λουί Μαλ, πραγματικά, έμεινε στην ιστορία.

«Dr. No» 1962

Το μπικίνι που φόρεσε η Ούρσουλα Άντρες στην ταινία «Dr. No» πωλήθηκε το 2001 σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις για 60.000 δολάρια. Ήταν το μαγιό που αγκάλιαζε το σώμα της Άντρες καθώς αναδυόταν από τα νερά της Καραϊβικής. Ήταν η στιγμή που «γεννιόταν» το κορίτσι του Μποντ.

«10» 1979

Τα απλά πράγματα στη ζωή έχουν και τη μεγαλύτερη σημασία. Και αυτό αποδεικνύεται από το απλό, ολόσωμο μαγιό, που φόρεσε η Μπο Ντέρεκ στην ταινία «10» πλέκοντας τα μαλλιά της ράστα.

«Γαλάζια Λίμνη» 1980

Η Ιζαμπέλ Αντζανί, η Τζένιφερ Τσέισον Λι και η Νταϊάν Λέιν απέρριψαν τον ρόλο της Έμελιν στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη», μίας κοπέλας που έρχεται στη σεξουαλική ωριμότητά της, ενώ είχε ναυαγήσει με τον ξάδελφό της σε ένα τροπικό νησί. Η ταινία, όμως, έκανε παγκοσμίως γνωστή τη 15χρονη Μπρουκ Σιλντς, που δέχτηκε τον ρόλο και κάλυψε με ένα κομμάτι ύφασμα τα απολύτως απαραίτητα, αφήνοντας τα υπόλοιπα στη φαντασία.

«Lara Croft: Tomb Raider» 2001

Αξέχαστες έχουν μείνει και οι σκηνές δράσης της Αντζελίνας Τζολί που «έσκιζε» τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, υποδυόμενη τη Λάρα Κροφτ, φορώντας ένα μαύρο μπικίνι, ως φόρο τιμής στο μαγιό της Ούρσουλα Άντρες στον «Dr. No».

«Die Another Day» 2002

Βέβαια ο καλύτερος φόρος τιμής στο μαγιό της Ούρσουλα Άντρες στον «Dr. No» είναι το «μανταρινί» μαγιό που φόρεσε η Χάλι Μπέρι ως κορίτσι του Μποντ στην ταινία «Die Another Day».

«Άγγελοι του Τσάρλι: Full Throttle» 2003

Στα 41 της, η Ντέμι Μουρ, φορώντας ένα μαύρο πλεκτό μικροσκοπικό μπικίνι, που μόλις που κάλυπτε τα απαραίτητα, έκλεψε την παράσταση από τη συμπρωταγωνίστριά της Κάμερον Ντίαζ.

«Το κορίτσι του κόπερτον»

Η Τζόντι Φόστερ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 19 Νοεμβρίου 1962 και ήταν η νεότερη από τα τέσσερα παιδιά της Έβελυν «Μπράντι» και του Λούσιους Φόστερ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 3 ετών και ο πρώτος ρόλος της ήταν «το κοριτσάκι του Κόπερτον» σε μία διαφήμιση για την τηλεόραση.