Γίνε η στυλίστρια του συντρόφου σου

Ο συνδυασμός ενός T-shirt με ένα τζιν και αθλητικά παπούτσια είναι πολύ επιτυχημένος για μια χαλαρή εμφάνιση, αλλά συχνά η επιλογή αυτή είναι πάρα πολύ βαρετή. Από την άλλη, μία καθημερινή εμφάνιση με πουκάμισο και κουστούμι δείχνει έναν πολύ φιλάρεσκο χαρακτήρα.

Σπάστε το καταστημένο και ανακατέψτε τα ρούχα σας, φτιάχνοντας δικούς σας πρωτότυπους συνδυασμούς με τα ρούχα της ντουλάπας σας έτσι ώστε να αποκτήσετε στιλ, σε συνδυασμό με μια πιο χαλαρή και άνετη εμφάνιση.

Ένα σακάκι είναι το πρώτο που πρέπει να σας έρθει στο μυαλό για μια «πολυεπίπεδη» εμφάνιση. Ένα καλό σακάκι, τύπου blazer, είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο, σχεδόν για κάθε σύνολο, αποτελώντας το απαραίτητο κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας, σε αντίθεση με το πολύ «σοβαρό» σμόκιν ή τα κουστούμια που συχνά καταλήγουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας.

Συνδυάστε το σακάκι με τζιν παντελόνι για μια άνετη ημιεπίσημη εμφάνιση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι φορώντας ένα μπλέιζερ με τζιν είναι ένα διαφορετικό στιλ από το να φορέσουμε ένα τζιν με ένα σπορ σακάκι.

Ο συνδυασμός μπλέιζερ με τζιν είναι ιδιαίτερα ευέλικτος. Αν συνδυαστεί με ένα T-shirt τότε έχουμε μία χαλαρή casual, εμφάνιση, ενώ αν φορεθεί με ένα πουκάμισο κατευθείαν μετατρέπεται σε μια business-casual εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να έχουμε κατά νου, φορώντας σακάκια με τζιν.

Για να φορεθεί το μπλέιζερ με τζιν, οι ώμοι θα πρέπει να είναι μαλακοί και όχι τετραγωνισμένοι, γιατί τότε παραπέμπει σε μία πιο επαγγελματική ή επίσημη εμφάνιση. Όπως και η ραφή στα μανίκια θα πρέπει να είναι ακριβώς στην άκρη του ώμου.

Να θυμάστε ότι η μαλακή και αδόμητη ραφή στον ώμο δεν σημαίνει και άνεση. Στην πραγματικότητα, δείχνει ακριβώς το αντίθετο, όπως δεν μπορούμε να αφήσουμε η ραφή του μανικιού να πέφτει κάτω από τον ώμο. Έτσι λοιπόν, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή μπλέιζερ ως προς τα μανίκια, ώστε να μην είναι ούτε πολύ φαρδιά, ούτε πολύ στενά στο σημείο των ώμων.

Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή σακακιού πρέπει να δώσετε και στη γραμμή του. Έτσι, αν θέλετε να φοράτε ανοιχτό το σακάκι τότε δεν θα πρέπει να καλύπτει η μία την άλλη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε μια στενή εφαρμογή στο στήθος και γύρω από τους γοφούς. Το κλασικό, σε σχήμα κλεψύδρα ιταλικό στιλ είναι ό, τι χρειάζεστε.

Τα μπλέιζερ που είναι προσαρμοσμένα στο κάθε σώμα είναι και διαχρονικά και ευέλικτα και μπορείτε να τα συνδυάσετε με σχεδόν οτιδήποτε. Δυστυχώς, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ ακριβά καθιστώντας τα απαγορευτικά για πολλούς άντρες.

Αν το μπλέιζερ σας είναι δίκουμπο και μονόπετο συνδυασμένο με τζιν, είναι καλύτερα να το φοράτε ανοιχτό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποφύγετε τα σταυρωτά σακάκια καθώς είναι πολύ κλασικά για να συνδυαστούν με τζιν παντελόνι. Επίσης, αποφεύγετε τα τρίκουμπα γιατί μοιάζουν περισσότερο με ένα σακάκι κοστουμιού.

Όσον αφορά το ύφασμα του μπλέιζερ που θέλετε να το φορέσετε με τζιν παντελόνι προτιμήστε ένα απλό βαμβακερό και αποφύγετε το επεξεργασμένο.

Να θυμάστε ότι το σακάκι με το τζιν μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα πουκάμισο και δερμάτινα παπούτσια ή με ένα ζιβάγκο ή slim-fit T-shirt και αθλητικά παπούτσια. Μπορείτε να προσθέσετε στο ντύσιμό σας μία γραβάτα δίνοντάς του μία πιο «κολεγιακή» εμφάνιση, χωρίς όμως να το μετατρέψετε σε ένα συντηρητικό επιχειρηματικό στιλ.