Η πρώτη συλλογή του Γκαλιάνο για τον οίκο Margiela

Ο Τζον Γκαλιάνο επέστρεψε, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απουσίας, στον χώρο της μόδας και είναι πιο δημιουργικός από ποτέ.

Ο σχεδιαστής παρουσίασε την πρώτη του προσωπική συλλογή γυναικείων ρούχων με τον τίτλο «Artisanal» για τον οίκο Margiela, στο Λονδίνο.

Ο Γκαλιάνο επέλεξε το Λονδίνο γιατί είναι μία πόλη που αγαπά και ήταν πηγή έμπνευσης του για πολλά χρόνια, αποφεύγοντας το Παρίσι, όπου θα μεταφερθεί η Εβδομάδα Μόδας τις επόμενες εβδομάδες και μένοντας μακριά από τους παλιούς εργοδότες του στον οίκο Dior.

Στην παρουσίαση της κολεξιόν παραβρέθηκαν πιστοί φίλοι και υποστηρικτές του εκκεντρικού σχεδιαστή, όπως η Άννα Γουίντορ, η Κέιτ Μος, ο Μανόλο Μπλάνικ, αλλά και δημοσιογράφοι από τη New York Times, τη γαλλική και ιταλική Vogue, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Burberry, Κρίστοφερ Μπέιλι και αγοραστές από μεγάλα καταστήματα.

Tα σχόλια την επόμενη μέρα ήταν σχεδόν διθυραμβικά.

Να πούμε ότι, χαρακτηριστικό στοιχείο του οίκου Margiela είναι ο μινιμαλισμός. Ο σχεδιαστής κατάφερε με το δικό του τρόπου να τον "παντρέψει" τις ασύμμετρες ουρές στα jackets, τα εκκεντρικά κομμάτια, τις μεταλλικές λεπτομέρειες αλλά και τα animal print!

Πάρτε μια "γεύση" από τη νέα συλλογή του Τζον Γκαλιάνο: