Petra Collins: Ένα “ουγγρικό όνειρο” για τα γυαλιά Gucci

Δείτε το βίντεο

Τα αξεσουάρ είναι το δυνατό χαρτί του καινούργιου Gucci, κακά τα ψέματα. Ειδικά, τα γυαλιά του οίκου είναι πλέον για πολλούς ένα must-have. Κι όχι άδικα, αν κρίνει κανείς από το νέο βίντεο για την καμπάνια του Gucci eyewear. Το οποίο υπογράφει η Petra Collins.

Πριν λίγες μέρες, η Ουγγαρέζα φωτογράφος παρουσίασε, στο Μιλάνο, το «ουγγρικό όνειρο» που γέννησε η δημιουργική φαντασία της για τα γυαλιά του οίκου. Στο μικρού μήκους φιλμ, δυο μικρούλια, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι, κλέβουν τα γυαλιά της γιαγιάς τους - την έχει πάρει ο ύπνος, σε μια πολυθρόνα, δίπλα - και ξεκινούν για ένα ταξίδι έξω από αυτόν τον κόσμο. Από ένα κονσέτρο ροκ (το οποίο δίνεται μέσα στο σπίτι τους) φεύγουν με ποδήλατο στην εξοχή και καταλήγουν σε ένα από τα περίφημα λουτρά της Βουδαπέστης - αυτό είναι αποκλειστικά για παιδιά - όπου, τι έκπληξη, όλοι φορούν γυαλιά Gucci.

«Γυρίστηκε στην Βουδαπέστη, εκεί είναι που αισθάνομαι περισσότερο σπίτι μου» έγραψε σε e-mail για την καμπάνια του οίκου η Petra. «Το περυσινό καλοκαίρι, φιλμάρισα την οικογένειά μου για το A Magazine, και είχα έμπνευση. Συναρπάστηκα από τα δυο ξαδέλφια μου, που ήταν μαγικά μπροστά στην κάμερα. Ήθελα πολύ να σκηνοθετήσω μια ταινία με αυτά μέσα, και όταν ο Alessandro (ο Alessandro Michele) μου ζήτησε να κάνω μια ταινία για τα γυαλιά, είπα ότι αυτά είναι οι κατάλληλοι ηθοποιοί.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Petra έχει συνεργαστεί με τον Gucci. Έχει εμφανιστεί και σε πασαρέλα για τον οίκο και σε άλλες καμπάνιες του. Αλλά, αυτή τη φορά το χάρηκε, πραγματικά. Πολύ.

«Τα γυαλιά είναι τόσο παιχνιδιάρικα» λέει η Petra «και είναι κάτι που φοράς και κοιτάς τον κόσμο μέσα απ' αυτά για να αισθανθείς διαφορετικά. Τα μικρά το απεικονίζουν αυτό. Ο κόσμος τους είναι τόσο μεγάλος και τόσο μυστηριακός. Όταν φορούν τα γυαλιά ηλίου της γιαγιάς, φαντάζονται έναν ολοκαίνουργιο, υπαρκτό κόσμο.»